Bayern sa po derby cíti poškodený. Modeste bol smoliarom i hrdinom

Anthony Modeste oslavuje vyrovnávajúci gól v zápase proti Bayernu.
Anthony Modeste oslavuje vyrovnávajúci gól v zápase proti Bayernu. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|9. okt 2022 o 11:20

Zápas nemeckých gigantov priniesol ďalšie zaujímavé momenty.

DORTMUND, BRATISLAVA. V šlágri 9. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaži Bundesligy sa zrodila remíza medzi tímami Borussia Dortmund a Bayern Mníchov.

Fanúšikovia “žltočiernych” mali v zápase niekoľko dôvodov na radosť. Osem predošlých vzájomných zápasov vyhral vždy bavorský celok, takže ich motivácia bola na najvyššej možnej úrovni.

Na prvý zásah zápasu bol prikrátky gólman Borussie Dortmund Alexander Meyer, ktorý nahrádza zraneného Gregora Kobela. V 33. minúte otváral skóre zápasu strelou po zemi Leon Goretzka.

V závere prvého polčasu 19-ročný anglický talent Jude Bellingham nešťastne zasiahol kopačkou do tváre Alphonsa Daviesa, ktorý musel opustiť ihrisko a do druhého dejstva nezasiahol.

„Trafil ho do tváre. Pravidlá sú jasné. Existuje podozrenie na otras mozgu. Vzhľadom na kopanec do tváre to nie je prekvapujúce," povedal pre televíziu Sky tréner Bayernu Julian Nagelsmann.

„Pred štyrmi mesiacmi sme mali školenie, kde nám povedali, že kopanec do tváre znamená červenú kartu,” dodal nahnevaný kouč.

VIDEO: Faul Judea Bellinghama na Alphonsa Daviesa

Na celú situáciu a komentáre Nagelsmanna zareagoval aj hlavný rozhodca zápasu Deniz Aytekin.

„Neexistuje takáto automatika. Hráč, ktorý fauluje musí vidieť pre takýto trest súpera. Davies prišiel od chrbta a mal nízko hlavu. Nebol tam náznak agresivity a úmyslu,” vysvetlil Aytekin po zápase. 

Jude Bellingham bol po zápase odchytený novinármi v útrobách štadiónu, kde sa za celý incident ospravedlnil.

„Nebolo to naschvál. Nechcel som mu ublížiť ani nič podobné. Želám mu skoré uzdravenie,” povedal Bellingham.

Najmladší strelec v histórii

Aj druhý presný zásah prešiel za chrbát brankára Borussie strelou spoza šestnástky. Tentokrát sa presadil Leroy Sané, pre ktorého to bol štvrtý gól v posledných troch stretnutiach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern sa po derby cíti poškodený. Modeste bol smoliarom i hrdinom