Zrážka hlavami a excelentný výkon. Dobrý pocit, tešil sa Koscelník

Martin Koscelník.
Martin Koscelník. (Autor: facebook/Rapid Wien)
Ivan Mriška|3. okt 2022 o 16:10

Ktorí Slováci podali cez víkend najlepšie výkony?

BRATISLAVA. Keď sa dozvedel o ponuke rakúskeho klubu, bol nadšený. Slovenský futbalista Martin Koscelník podáva v Rapide Viedeň skvelé výkony.

Pravý obranca prispel k vysokej výhre svojho tímu 5:0 na pôde Tirolu. Od špecializovaného portálu Sofascore.com dostal skvelú známku 8.0, čo je najvyššie číslo zo všetkých Slovákov za víkend.

Zrážka hlavami, tri asistencie

Rodák z Vranova nad Topľou dohral zápas napriek nepríjemnej zrážke.

„V 13. minúte to bolelo. Martin Koscelník sa zoznámil s hlavou súpera. Po krátkom ošetrení sa našťastie pokračovalo,“ informuje webová stránka Rapidu Viedeň.

Koscelník s istotou zaujal reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Na prvé dva góly nahral, tretí vybojoval získaným pokutovým kopom a na piaty centroval.

„Toto víťazstvo je veľmi dôležité. Nemali sme dobrý štart do zápasu, no dali sme gól a zlepšili sme sa. Druhá polovica bola z našej strany veľmi dobrá,“ hodnotil Martin Koscelník pre Rapid TV.

Rakúski novinári ho po zápase velebili. Narátali mu tri asistencie na góly.

„Som šťastné, že som pomohol tímu k trom bodom. Je to dobrý pocit. Verím, že to tak pôjde ďalej,“ dodal obranca šiesteho tímu najvyššej rakúskej súťaže.

Brankárom v Poľsku sa darí

Druhú priečku obsadil brankár, ktorý dlhodobo podáva kvalitné výkon v Poľsku. Dušan Kuciak v bráne KS Lechia Gdaňsk kryl až sedem striel súpera.

Jeho tím síce podľahol lídrovi zo Štetína 1:2, no Kuciak nesklamal. Od Sofascore.com dostal známku 7.9.

Gdaňsk sa v aktuálnej sezóne poľskej ligy trápi, aktuálne je s piatimi bodmi na poslednom osemnástom mieste.

Podstatne lepšie sa darí klubu Widzew Lodz, ktorý je na šiestej priečke. Pričinil sa o to aj brankár Henrich Ravas, ktorý si to po páde Senice namieril do Poľska. A urobil veľmi dobre.

Cez víkend v domácom zápase proti Rakowu udržal nulu a dopomohol k bezgólovej remíze svojho tímu. Ravas kryl dva pokusy do priestoru brány a získal solídnu známku 7.5.

Hamšík hral 72 minút

Štvrtú priečku obsadil ďalší brankár, ktorý pôsobí v Ekstraklase. František Plach bol pri prehre Piastu Gliwice 0:1 na pôde Wisly Plock.

Celkovo kryl päť striel do priestoru troch žrdí a získal známku 7.4. Jeho tím je aktuálne na štrnástom mieste, len o skóre nad zónou zostupu.

Päticu najlepších Slovákov v zahraničí uzatvára najlepší strelec v histórii Slovenska. Marek Hamšík získal známku 7.3 a dopomohol k výhre Trabzonsporu 2:1 na ihrisku Kayserisporu.

Na ihrisku strávil 72 minút, Hamšíkov klub je aktuálne na piatej priečke Super Lig.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zrážka hlavami a excelentný výkon. Dobrý pocit, tešil sa Koscelník