Z Nigérie, cez Slovensko, do Dubaja. Cobnan vysvetlil svoj odchod do Ruska

Moses Cobnan s dresom ruského FK Krasnodar.
Moses Cobnan s dresom ruského FK Krasnodar. (Autor: instagram/Moses Cobnan)
Sportnet|17. jan 2023 o 06:00

Moses Cobnan prestúpil do FK Krasnodar.

PODBREZOVÁ. Tabuľka strelcov po jesennej časti najvyššej futbalovej súťaže slúži spravidla aj ako zoznam najočakávanejších zimných prestupov do zahraničia.

Stáva sa takmer pravidlom, že najproduktívnejší hráči Fortuna ligy využijú vydarenú polsezónu a nájdu si počas vynútenej prestávky nového zamestnávateľa.

Topkanonier Nikola Krstovič s jedenástimi gólmi bol preto logicky aj veľkú časť jesene spájaný s rôznymi zahraničnými klubmi. Sám sa zmene nebránil.

Zatiaľ, čo čiernohorský útočník zatiaľ ostáva verný Dunajskej Strede a napokon počas jari zrejme zaútočí na korunu kráľa strelcov, druhý v poradí zmenil dres už v úvode januára.

Autor deviatich jesenných zásahov Moses Cobnan z Podbrezovej sa postaral o možno najväčší slovenský prestup zimného obdobia. Nováčik na ňom zarobil vyše milióna.

Mladý nigérijský útočník posilnil ruský FK Krasnodar.

Cez štyri štáty

Cobnan sa ešte pred odchodom do nového tímu vrátil na Slovensko, aby si zobral posledné osobné veci a rozlúčil sa s bývalými spoluhráčmi a trénermi.

Po dovolenke strávenej doma v Nigérii sa vrátil späť na Slovensko. Po niekoľkých tréningoch zamieril do Dubaja, kde sa podrobil lekárskej prehliadke. Až následne odcestuje do Ruska.

„Som veľmi rád, že som dostal takúto možnosť posunúť sa ďalej. Som neskutočne vďačný, že si ma vybrali a momentálne sa sústredím len na svoje športové schopnosti a aby všetko dobre dopadlo,“ povedal k prestupu Moses Cobnan pre klubový web.

Odchod do krajiny, ktorá rozpútala vojnu na území Ukrajiny, teda priamo za slovenskými hranicami, si vyžiadal niekoľko emotívnych reakcií od fanúšikov. Cobnan pri vysvetľovaní svojho kroku poukázal hlavne na dva aspekty.

„Je to pre mňa nová výzva, nakoľko to je iná krajina, iná mentalita, väčšia konkurencia. To, že si ma vybral práve ruský klub je citlivá téma, ale ja sa pozerám len na to, že je to šanca, aká už nemusí prísť. Je to výhodné ako pre mňa, tak aj pre Podbrezovú,“ poznamenal Cobnan.

Vojnu neprehliada

Dvadsaťročný mladík už podpísal zmluvu s ruským klubom na tri roky. Hoci ho čaká v kabíne zväčša mladá spoločnosť, v útoku sa bude musieť vysporiadať so skúsenejšou konkurenciou.

„Už som v kontakte s manažérom, ktorý sa venuje prestupom a takisto s realizačným tímom,“ prezradil Cobnan, ktorý sa aktuálne nachádza v Spojených arabských emirátoch.

„Mal by som tam ostať približne dva týždne a ku koncu mesiaca by som mal odísť do Krasnodaru. Samozrejme, mám rešpekt, nakoľko sa dejú všetky tie veci okolo vojny, ale ako som už povedal, je to šanca a koncentrujem sa len na to. Budem na sebe pracovať a makať, čo to dá,“ dodal pre podbrezovský web Cobnan.

S fanúšikmi aj tímom sa verejne rozlúčil už pred niekoľkými dňami prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Instagram:

„Chcem sa veľmi poďakovať celému klubu z Podbrezovej, trénerom, mojim spoluhráčom a všetkým. Stráviť s vami túto krásnu sezónu bola pre mňa veľká skúsenosť a vzpruha v kariére. Pomohli ste mi vyrásť ako futbalistovi, tak aj ako človeku, nabádali ste ma viac makať a preukazovali mi lásku.

Nemôžem zabudnúť na veľké ďakujem pre fanúšikov. Vďaka vašej podpore som sa mohol dostať až takto ďaleko,“ napísal Cobnan.

Tabuľka Fortuna ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
18
13
2
3
39:18
41
V
V
P
V
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
18
11
5
2
33:15
38
V
V
V
V
V
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
18
10
4
4
33:17
34
V
V
P
V
P
4
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
18
8
5
5
25:19
29
V
V
P
P
V
5
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
18
5
9
4
21:19
24
R
P
P
R
R
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
18
6
4
8
28:29
22
P
V
P
P
P
7
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
18
6
3
9
20:29
21
P
V
R
V
P
8
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
18
6
3
9
25:34
21
R
P
P
R
V
9
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
18
5
5
8
16:25
20
P
R
R
P
V
10
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
18
4
7
7
25:32
19
R
P
R
V
V
11
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
18
3
7
8
14:26
16
P
R
V
P
P
12
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
18
1
6
11
15:31
9
P
R
P
P
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Z Nigérie, cez Slovensko, do Dubaja. Cobnan vysvetlil svoj odchod do Ruska