Bayern získal 17-ročný talent. Nagelsmann: Môže byť svetová trieda

Mathys Tel.
Mathys Tel. (Autor: Twitter FC Bayern Munich)
SITA|26. júl 2022 o 19:42

Neprichádza ako priama náhrada za Lewandowského.

MNÍCHOV. Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov v utorok podpísal zmluvu so 17-ročným francúzskym tínedžerom Mathysom Telom.

Nádejný útočník prestúpil zo Stade Rennes, ktorý za hráča zinkasuje 30 miliónov eur. Tel mal s Rennes kontrakt platný do roku 2024. Bayern nešpecifikoval dĺžku kontraktu ani prestupovú čiastku.

Magazín Kicker informoval, že nemecký klub vopred zaplatil Francúzom 15 miliónov eur a zvyšok spomenutej sumy je podmienený výkonmi hráča a dosiahnutými úspechmi.

"Je to veľmi mladý talentovaný hráč. Môže hrať na mnohých pozíciách, v strede útoku, na krídle... Je veľmi rýchly, silný, dobre si bráni loptu,“ povedal tréner Bayernu Julian Nagelsmann.

Kouč Bavorov povedal, že francúzsky mladík neprichádza ako priama náhrada za poľského kanoniera Roberta Lewandowského, ktorý zamieril do španielskeho FC Barcelona.

Priznal však, že Tela kúpili preto, že jedného dňa môže byť jeden z najlepších útočníkov na svete.

"Vždy sa snažíme nájsť dobrých mladých talentovaných hráčov, ktorí by sa mohli rozvíjať na hráčov svetovej triedy. On by mohol byť jedným z týchto hráčov,“ dodal Nagelsmann.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern získal 17-ročný talent. Nagelsmann: Môže byť svetová trieda