Čakal na štart v La Lige. Slovenský talent sa zranil, klub mu posiela odkaz

Martin Šviderský.
Martin Šviderský. (Autor: UD Almeria)
Ivan Mriška|27. apr 2023 o 19:25

Martin Šviderský má roztrhnutý predný krížny väz v ľavom kolene.

ALMERIA, BRATISLAVA. Nastupoval za béčko UD Almeria a čakal na premiéru v La Lige. Slovenský talent sa však vo víkendovom zápase na pôde CD El Palo nepríjemne zranil.

Dvadsaťročný Martin Šviderský si roztrhol predný krížny väz v ľavom kolene a čaká ho operácia. Podľa španielskych médií ho v Madride bude operovať prestížny traumatológ Pedro Luis Ripoll.

Ako dlho bude Slovák pauzovať zatiaľ známe nie je.

„Šviderský je hráč, ktorý bol v dynamike prvého tímu, hoci hral za Almeriu B. Urobil veľa krokov, aby debutoval za prvý tím, no zatiaľ sa mu to nepodarilo,“ uvádza dalmeriasad.com

Tréner hlavného tímu Almerie ľutuje zranenie slovenského reprezentanta do 21 rokov. Vyzdvihol jeho tvrdú prácu a každodennú oddanosť v tréningoch.

„Veľmi nám pomáha zo dňa na deň,“ uviedol lodivod Almerie Rubi na adresu Šviderského.

Ten pravidelne trénoval s hlavným mužstvom a pätnásťkrát figuroval na súpiske Almerie v španielskej La Lige. V stredajšom triumfe nad Getafe (2:1) oslavoval útočník Luis Suárez gól so Šviderského dresom v rukách.

Sme presvedčení, že túto životnú skúšku zvládneš a čoskoro sa vrátiš na ihrisko. Posielame ti podporu v mene všetkých spoluhráčov a pamätaj, že rojiblanco sa nikdy nevzdáva, uvádza UD Almeria na sociálnych sieťach.

Rodák z Vranova nad Topľou prestúpil k nováčikovi La Ligy pred začiatkom sezóny z Manchestru United, za ktorý hral v mládežníckych kategóriách U18 a U23.

„Prečo som prestúpil? Moja situácia bola známa, v júni sa mi skončila v Manchestri zmluva, bol som voľným hráčom. Vymenujem vám viacej dôvodov.

Almeria dáva prednosť mladým hráčom. Mám tu dvoch kamarátov (Arnau Puigmail, Largie Ramazani hrávajú pravidelne v základnej zostave, pozn. red.), ktorí tiež vyšli z akadémie Manchestru United, bol som s nimi v kontakte. Priblížili mi klub aj život mimo neho.

Dôležitý je aj balans medzi futbalovým a bežným životom. Almeria postúpila do najvyššej súťaže, čo svedčí o jej úrovni. Španielska liga je druhá najlepšia na svete. Almeria, ako nováčik bude bojovať o udržanie medzi elitou.

Ponúkli mi výbornú zmluvu, ktorá sa ťažko odmietala. Najpodstatnejšia je to, že budem súčasťou mužského futbalu. Súčasťou prvého tímu klubu z najvyššej súťaže. Verím, že dostanem, čo najviac šancí,“ uviedol Martin Šviderský pre Sportnet v lete po prestupe do Almerie.

Aktuálna hodnota Šviderského podľa špecializovaného nemeckého portálu transfermarket.com je 600-tisíc eur.

„Viem, že to nebude ľahké. Je to prvá španielska liga a prídem do zohraného tímu. Partia týchto chlapcov predsa vyhrala druhú španielsku ligu, čo je tiež výborná súťaž. Neočakávam, že budem ihneď nastupovať v základnej zostave. Viem, že ma čaká dlhá cesta. Všetko je na mne.

Budem makať na tréningu aj mimo neho, aby som sa chopil hneď prvej šance. Ak sa nemýlim, mám celú sezónu na to, aby som sa stal najmladším Slovákov, ktorý nastúpil v španielskej lige. Je to jeden z mojich cieľov. Napísať takto trošku históriu,“ dodal v júli 2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Čakal na štart v La Lige. Slovenský talent sa zranil, klub mu posiela odkaz