Futbal má v krvi, inšpiruje ho otec. Tretia liga má nečakanú streleckú hviezdu

Mário Jacko.
Mário Jacko. (Autor: facebook ŠK Odeva Lipany)
Daniel Dedina|20. jan 2023 o 08:00

Na jeseň strelil hetrik i gól, ktorý nechcel oslavovať.

LIPANY. Koľko gólov dá stredný obranca za polovicu sezóny? Dva, tri? Ak je dobrý hlavičkár alebo exekútorom štandardných situácií tak možno päť.

Mário Jacko z Lipian kompletne zbúral tieto predstavy. Nielenže má na svojom konte už dvanásť presných zásahov, ale je najlepším strelcom celej III. ligy Východ!

Nikdy nebol strelec, ale padá mu to

„Som veľmi rád, že sa mi to podarilo, ale v konečnom dôsledku je jedno, kto z nášho mužstva dá gól. Dôležité sú výsledky a to, že sa nám darí. Navyše, bez spoluhráčov by som to nikdy nedokázal. Veľká vďaka patrí celému tímu,“ zdôraznil Jacko.

V súčasnosti 26-ročný stopér nikdy nepatril k vychýreným kanonierom, vždy sa zameriaval predovšetkým na dôsledné plnenie defenzívnych úloh.

O to prekvapujúcejší je fakt, že v tabuľke najlepších strelcov drží za sebou aj ofenzívnych lídrov jednotlivých tímov. Dokonca má pred nimi slušný náskok.

Na druhom mieste je desaťgólový Savelij Somov z Bardejova, deväť gólov má na konte Sebastián Gembický z Rimavskej Soboty. Ďalší hráči sa do tejto chvíle presadili nanajvýš sedemkrát.

„Nemyslím si, že by som niečo zásadné vo svojej hre zmenil. Bol som sebavedomejší v zakončení a viackrát sa snažil podporiť aj útok. Napríklad pri rýchlych brejkoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbal má v krvi, inšpiruje ho otec. Tretia liga má nečakanú streleckú hviezdu