Napätá atmosféra v Manchestri vyústila do bitky. Štvoricu hráčov rozdeľoval tréner

Bruno Fernandes.
Bruno Fernandes. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. sep 2023 o 15:26

Všetko spôsobila prehra s Brightonom.

MANCHESTER. Štyria hráči Manchestru United sa po trpkej prehre s Brightonom v Premier League 1:3 dostali do potýčky.

Medzi nimi sa nachádzal aj kapitán Bruno Fernandes, ktorý kritizoval Scotta McTominaya. Po tejto výmene názorov sa medzi sebou pobili obrancovia Lisandro Martinez a Victor Lindeloef.

Hráčov podľa bulvárneho britského denníka The Sun musel rozdeľovať aj tréner Erik ten Hag. Po bitke sa začalo aj interné vyšetrovanie.

K celej situácii sa vyjadrila aj legenda United Gary Neville. "Od odchodu Sira Alexa Fergusona tu bolo veľa manažérov, dobrých manažérov, ktorí si v United našli výzvy," uviedol.

Tréner je podľa neho v ťažkej situácii. V tíme, ako Neville tvrdí, môže mať odpad, ktorý nevidíme zvonka a nevieme, aké nepríjemnosti mu hráči spôsobujú.

Manchester zažíva napäťé obdobie už dlho. Začalo sa to odobratím kapitánskej pásky Harrymu Maguiremu, ktorý mal odísť do iného klubu, no napokon zotrval pri diabloch. Teraz však vysedáva na lavičke.

Ten Hag musel z tímu vyradiť aj dvoch hráčov - Masona Greenwooda a Antonyho.

Z tímu poslal preč hviezdneho Jadona Sancha, ktorý skritizoval rozhodnutie trénera nepostaviť ho na duel proti Arsenalu. Sancho sa vtedy označil za obetného baránka.

Neville k celej veci povedal, že v šatni sa prezlieka hráč, ktorý trénuje v akadémii. Na mysli mal práve Sancha.

"Dúfam, že je to len ťažký začiatok sezóny a nezopakuje sa to, čo sme videli predtým - keď to začalo byť náročné pre Josého Mourinha, Louisa van Gaala, Davida Moyesa, Ralfa Rangnicka a Ole Gunnara Solskjaera," dodal Neville.

Manchester zaznamenal jeden z najhorších štartov do Premier League. Po 5 zápasov má na konte len 6 bodov a figuruje na 13. pozícii. Už v stredu ho čaká náročný duel Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Napätá atmosféra v Manchestri vyústila do bitky. Štvoricu hráčov rozdeľoval tréner