Dúbravka znovu čaroval, vypočul si veľa vulgarizmov. Šprintoval na polovicu súpera

Radosť slovenských futbalistov v zápase proti Luxembursku.
Radosť slovenských futbalistov v zápase proti Luxembursku. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|17. okt 2023 o 08:00

Autor gólu nechcel ísť spať.

LUXEMBURG. Futbalisti Slovenska už raz v Luxemburgu oslavovali. V poslednom zápase kvalifikácie na EURO 2016 si zabezpečili postup práve víťazstvom 4:2 v Luxembursku.

Slováci o osem rokov neskôr znovu dosiahli kľúčové víťazstvo v Luxemburgu. Vďaka výhre 1:0 dve kolá pred koncom kvalifikácie na EURO 2024 majú už päťbodový náskok pred priamym konkurentom.

Z Luxemburska píše reportérka Titanilla Bőd

Misia EURO

Víťazstvo sa nerodilo ľahko. Luxembursko už nie je žiadny futbalový trpaslík. V aktuálnej kvalifikácii získalo zatiaľ 11 bodov, čo je historický rekord. Doterajším maximom bolo desať bodov.

V prípade víťazstva nad Slovenskom by Luxembursko vyskočilo na druhé miesto tabuľky a mohol ďalej snívať o prvej účasti na európskom šampionáte.

Že to mysleli domáci vážne, svedčil aj titulok na prvej strane miestneho futbalového magazínu Dribble, čomu porozumel každý aj bez znalosti francúzštiny: Mission Euro.

Aj Slováci však išli do zápasu s tým, že majú svoju misiu. Tú napokon splnili, hoci nebol to okulahodiaci futbal. Najmä v prvom polčase mali nebezpečnejšie akcie domáci, ktorých poháňal vpred plný štadión.

K skvelej atmosfére prispeli aj slovenskí fanúšikovia. Keď trinásť minút pred koncom skóroval Dávid Ďuriš, na Stade de Luxembourg bolo počuť iba „My sme tu doma“, neskôr sa luxemburskou nocou ozývali tóny neodmysliteľného Macejka.

Podobný ako v Trnave

„Bolo by krajšie, ak by sme vyhrali 4:0, ale aj takto je to pekné,“ poznamenal po stretnutí Juraj Kucka, pre ktorého by to bol už tretia účasť na európskom šampionáte. Rezolútne však odmietol predčasné oslavy.

„Ešte sme nepostúpili, ešte šesť bodov je v hre. Keď sa teraz uspokojíme, tak nepôjdeme nikam,“ vyhlásil.

Slováci sa proti Luxembursku trápili v marci v Trnave, keď sa zápas skončil bez gólov. Tentoraz bol výsledok priaznivý, ale z hry miestami, najmä v prvom polčase, boleli oči.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dúbravka znovu čaroval, vypočul si veľa vulgarizmov. Šprintoval na polovicu súpera