Lunin alebo Courtois? Podľa Ancelottiho si vo Wembley zaslúžia chytať obaja

Andrij Lunin a Thibaut Courtois
Andrij Lunin a Thibaut Courtois (Autor: REUTERS)
SITA|27. máj 2024 o 15:09

Carlo Ancelotti sa zatiaľ nerozhodol, kto bude v bráne Realu vo finále Ligy majstrov.

MADRID. Tréner Carlo Ancelotti zo španielskeho futbalového klubu Real Madrid má pred sobotňajším finále Ligy majstrov v Londýne proti nemeckej Borussii Dortmund hlavybôľ v otázke obsadenia brankárskeho postu.

Skúsený 64-ročný taliansky odborník sa rozhoduje medzi Andrijom Luninom a Thibautom Courtoisom.

Ukrajinec bol v ostatných mesiacoch jednotkou "bieleho baletu", ostrieľaný Belgičan sa zasa po dlhodobom zranení nedávno vrátil do akcie a postupne sa dostáva do niekdajšej formy.

"Samozrejme, je to naozaj ťažké, pretože obaja si zaslúžia hrať toto finále. Lunin, pretože odviedol fantastickú sezónu, a Courtois, pretože je späť po zranení a každý pozná kvalitu Courtoisa. Nepochybne to vezmem do úvahy pri rozhodovaní pred týmto zápasom,“ vyhlásil Ancelotti.

Lunin pre horúčku v pondelok ako jediný vynechal tréning Realu Madrid, ktorým "Los Blancos" odštartovali tohtotýždňovú prípravu na vrchol sezóny. Ancelotti však očakáva, že Lunin bude k dispozícii na sobotňajšie finále vo Wembley.

Choroba však pravdepodobne nezvýši Luninove šance a mnohí očakávajú, že Ancelotti staví na skúsenejšieho Courtoisa napriek slabšej tohtosezónnej minutáži.

Courtois si v auguste, iba dva dni pred začiatkom sezóny, roztrhol väz v ľavom kolene. Tridsaťdvaročnému gólmanovi potom v marci praskol aj meniskus v pravom kolene v čase, keď sa postupne pripravoval na návrat do akcie.

Mimo hry bol až do začiatku mája, pričom tohtosezónny debut zažil až v dueli proti Cádizu, ktorým si Madridčania zabezpečili zisk 36. titulu v La Lige.

Lunin vychytal postup Realu Madrid vo štvrťfinále aj semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City, resp. Bayernu Mníchov. Courtois má však skúsenosti s finálovými zápasmi v mnohých súťažiach vrátane LM, Európskej ligy, španielskeho Copa del Rey či anglického FA Cupu.

"Obaja si zaslúžia chytať z rôznych dôvodov," skonštatoval Ancelotti a dodal, že s oznámením brankára pre duel proti Dortmundu počká čo najdlhšie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Lunin alebo Courtois? Podľa Ancelottiho si vo Wembley zaslúžia chytať obaja