Modrič prijal dôležité rozhodnutie, na koniec kariéry ešte nemyslí

Luka Modrič v drese Chorvátska.
Luka Modrič v drese Chorvátska. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. sep 2022 o 12:35

Prezradil to lekár Zoran Bahtijarevič.

BRATISLAVA. Chorvátsky futbalista Luka Modrič prijal dôležité rozhodnutie týkajúce sa jeho kariéry v reprezentačnom drese.

Skúsený 37-ročný stredopoliar plánuje hrať až do majstrovstiev Európy v roku 2024, ktoré sa uskutočnia v Nemecku. Pre chorvátsky web 24sata.hr to povedal dlhoročný lekár tamojšej reprezentácie Zoran Bahtijarevič.

Ak by sa tieto správy potvrdili, znamenalo by to, že najlepší futbalista sveta v roku 2018 a hráč španielskeho Realu Madrid odohrá ešte ďalšie dve sezóny. V tom čase bude mať rodák zo Zadaru krátko pred 39. narodeninami.

Spomenutý Bahtijarevič sa po 30 rokoch rozlúčil s chorvátskou reprezentáciou a pri tejto príležitosti prezradil ďalšie futbalové plány Modriča.

„Tridsať rokov je dlhý čas. Môj plán bol odísť, keď sa s reprezentáciou rozlúčia aj Luka a ďalší. Chcel som odísť do dôchodku potichu, aby sa to nikto nedozvedel. Luka sa však rozhodol zostať až do Eura, a to by bolo ešte ťažké čakanie.

S trénerom (Zlatkom Daličom, pozn.) som sa však už dohodol, že jednu medailu z Kataru nechajú pre mňa. Pracovať pre Chorvátsky futbalový zväz bola pre mňa veľká česť,“ povedal Bahtijarevič, ktorý prijal ponuku pôsobiť ako šéf lekárskeho oddelenia Európskej futbalovej únie (UEFA).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Modrič prijal dôležité rozhodnutie, na koniec kariéry ešte nemyslí