Van Gaal šokoval vyjadrením. MS boli podľa neho zmanipulované

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal.
Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. sep 2023 o 14:10

Myslí si, že titul musel získať Lionel Messi.

BRATISLAVA. Už bývalý tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal prilial olej do ohňa vyhlásením, že vlaňajšie majstrovstvá sveta v Katare boli zmanipulované v prospech Argentíny.

Podľa už 72-ročného niekdajšieho stredopoliara bolo vopred dané, že slávnu trofej musí získať juhoamerický tím s Lionelom Messim. Správu priniesol web španielskeho denníka Marca s odvolaním sa na holandský NOS.

A boli to práve Argentíčania, ktorí vo štvrťfinále svetového šampionátu vyradili Holanďanov pod vedením kouča Van Gaala.

Neskorší majstri sveta postúpili do semifinále až po penaltovom rozstrele, keďže duel sa v riadnom hracom čase aj po predĺžení skončil 2:2.

"Pozrite sa na to, ako konali hráči Argentíny a ako my. Niektorí argentínski futbalisti zašli priďaleko, no neboli za to potrestaní, Preto si myslím, že všetko bolo vopred dohodnuté," povedal Van Gaal.

Uviedol to počas galavečera najvyššej holandskej súťaže, na ktorom si prevzal cenu za celoživotný prínos futbalu. Na žiadosť, aby svoje slová vysvetlil, niekdajší tréner odpovedal: "Myslím vážne všetko, čo hovorím."

Bývalý tréner holandskej reprezentácie Louis van Gaal.
Bývalý tréner holandskej reprezentácie Louis van Gaal. (Autor: TASR/AP)

Na otázku, či sa podľa neho musel Lionel Messi stať celkovým víťazom turnaja, odpovedal: "Myslím si, že áno."

Argentínčania po postupe cez Holanďanov zdolali v semifinále Chorvátov 3:0 a vo finále si poradili aj s obhajcami prvenstva Francúzmi.

Záverečný duel o titul sa v riadnom hracom čase skončil 2:2, po predĺžení bol stav 3:3 a v rozstrele triumfovali Juhoameričania 4:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Van Gaal šokoval vyjadrením. MS boli podľa neho zmanipulované