Mbappé sa vraj rozhodol pre Real Madrid, problémom sú však jeho platové požiadavky

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. jan 2024 o 23:25

Funkcionári Realu údajne vnímajú požiadavky Mbappého ako prestrelené.

BRATISLAVA. Francúzsky futbalový útočník Kylian Mbappé sa údajne rozhodol, že od budúcej sezóny 2024/2025 chce hrávať za španielsky klub Real Madrid.

Ako referuje nemecký denník Sport Bild, v drese "bieleho baletu" túži vyhrať Ligu majstrov a zaradiť sa k najlepším hráčom futbalovej histórie.

Mbappé, ktorého kontrakt s parížskym Saint-Germain vyprší 30. júna, v nedávnom rozhovore pre magazín GQ vyhlásil, že v určitom okamihu opustí súčasného zamestnávateľa, čím opäť podnietil špekulácie, že by sa tak mohlo stať po skončení aktuálnej sezóny 2022/2023.

"Nebojím sa týchto zmien. Len premýšľam o tom, ako budem pokračovať v kariére a pôjdem vlastnou cestou,“ povedal Mbappé.

Podľa informácií denníka Sport Bild však možným problémom zostáva otázka mzdy. Mbappé momentálne od PSG dostáva ročne okolo 200 miliónov eur vrátane bonusov a provízií.

Spomenutý nemecký zdroj tvrdí, že 25-ročný kapitán madridskej reprezentácie chce v Madride poberať 70 miliónov eur za sezónu a povráva sa tiež o požadovanom bonuse za podpis zmluvy vo výške minimálne 100 miliónov eur či o provízii pre hráčovu matku Fayzu Lamariovú, ktorá Mbappého zastupuje.

To by v prípade päťročného kontraktu znamenalo, že Real Madrid by si musel pripraviť viac ako 400 miliónov eur.

Funkcionári Realu údajne vnímajú požiadavky Mbappého ako prestrelené. Prezident klubu Florentino Pérez ponúka hráčovi maximálne 35 miliónov eur ročne.

Plat 70 miliónov eur za sezónu navyše nie je realizovateľný, keďže Real Madrid by porušil španielske finančné pravidlá fair play.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Mbappé sa vraj rozhodol pre Real Madrid, problémom sú však jeho platové požiadavky