Podiel viny berie aj na seba. Vukušič: Nie každý článok pracoval pre postup

Košičania nenaplnili postupové ambície.
Košičania nenaplnili postupové ambície. (Autor: facebook FC Košice/Šimon Pavlišin)
Daniel Dedina|27. máj 2022 o 15:00

Už bývalý košický tréner odmieta reči o chýbajúcej tímovosti.

Bola to turbulentná sezóna. Mnohí ich pasovali za ašpiranta na postup, postupovými ambíciami sa netajili ani predstavitelia klubu.

Košice majú pred sebou smelú víziu, ale uplynulý druholigový ročník im nevyšiel podľa predstáv. Skončili v ňom na 5. mieste, s výraznou stratou na dvojicu postupujúcich tímov - Podbrezovú a Banskú Bystricu.

„Faktorov, prečo sme nepostúpili, je viacero, hovorí tréner FC Košice JOZEF VUKUŠIČ, ktorý bezprostredne po poslednom zápase proti vypadávajúcemu Bardejovu (2:2) pri mužstve skončil.

Úvodné dni po skončení sezóny ste strávili v Nemecku. O čo išlo?

Zúčastnil som sa medzinárodnej trénerskej konferencie vo Freiburgu. Bola to zaujímavá skúsenosť, malo to vysokú úroveň a špičkové obsadenie. Vrcholným momentom bola prezentácia Arsena Wengera. Konferencie sa zúčastnili aj Bernd Schuster, Guido Buchwald či Ciriaco Sforza a stretol som tam mnoho známych z čias štúdia Pro licencie, ktorú som si robil v Nemecku.

Keďže na tom participoval aj SC Freiburg, značná časť prednášok sa týkala štruktúry klubu, jeho akadémie i celkovej koncepcie. Christian Streich, ktorý je už jedenásty rok trénerom Freiburgu, je môj bývalý spolužiak. 

Jozef Vukušič na štadióne Freiburgu.
Jozef Vukušič na štadióne Freiburgu. (Autor: archív J.V.)

Váš trénersky návrat do Košíc sa po vyše roku skončil. Ako vnímate ukončenie vzájomnej spolupráce?

Cieľ bol jasný - postup. S tým, že ak sa to nepodarí, tak svoju prácu v klube ukončím. Nebolo to pre mňa prekvapujúce, nastavené to tak bolo z oboch strán. V posledných týždňoch riešil klub svoju budúcnosť, aj čo sa týka trénera a zloženia kádra, takže som s tým bol upovedomený.

Prečo sa Košiciam nepodarilo postúpiť?

Faktorov je viacero. Druhá liga mala v tejto sezóne mimoriadne vysokú kvalitu. Boli v nej tímy ako Podbrezová, Banská Bystrica či Skalica, ktoré pred niekoľkými rokmi vypadli z ligy a tri-štyri roky sa usilovali o návrat.

Aj my sme avizovali svoje ambície, ale napokon nám to nestačilo, hoci si myslím, že sme mali dobré mužstvo, ktoré malo svoju kvalitu. V priebehu sezóny rozhodovali aj detaily a musím otvorene povedať, že čo sa týka nášho klubu i mužstva, udialo sa toho strašne veľa. To malo vplyv na celkový výsledok.

Narážate na prechod do Košickej futbalovej arény?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podiel viny berie aj na seba. Vukušič: Nie každý článok pracoval pre postup