Neprehrávajú a atakujú post lídra. Čo bude od leta však nevedia

Spišské Podhradie hráva domáce zápasy v peknej scenérii Spišského hradu.
Spišské Podhradie hráva domáce zápasy v peknej scenérii Spišského hradu. (Autor: MŠK Spišské Podhradie/facebook)
Daniel Dedina|28. apr 2023 o 13:15

Pomáha im aj spolupráca s lídrom tretej ligy.

SPIŠSKÉ PODHRADIE. Naposledy prehrali vlani v septembri. Počas uplynulého víkendu zavŕšili sériu dvanástich zápasov bez jedinej porážky.

Mimoriadne úspešne vstúpili futbalisti Spišského Podhradia aj do jarnej časti Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ.

Po úvodnej remíze na ihrisku vtedajšieho lídra z Čane prišli štyri víťazstvá, každé z nich minimálne o dva góly. Celkové skóre mužstva po zimnej prestávke je 12:2.

Aj vyžrebovanie hrá v ich prospech

„Väčšinu najťažších súperov v súťaži už máme za sebou. Vonku nás čakajú tímy od desiateho miesta nižšie a doma tie, ktoré sú v prvej polovici tabuľky. Tieto zápasy budú určite ťahákom pre divákov,“ hovorí prezident MŠK Spišské Podhradie Jozef Komara.

Základom úspešného ťaženia je podľa neho solídna kvalita mužstva, ktoré tvorí mix skúsených a mladých hráčov. Viacero z nich už okúsilo vyššie súťaže.

Patrí medzi nich navrátilec Dominik Jacko, ktorý v minulosti hrával v Tatrane Prešov, i syn šéfa klubu.

„Káder sme doplnili, myslím si, že na štvrtú ligu je slušný. Výsledky hovoria za všetko,“ tvrdí Tomáš Komara, ktorý je hrajúcom trénerom tímu.

Rozbehnutých Spišiakov čaká najbližšie porcia troch domácich stretnutí v rade. Do konca sezóny zostáva ešte osem kôl, pričom pred vlastnými fanúšikmi sa predstavia až päťkrát.

Keďže na prvé miesto strácajú len tri body, je to výborná východisková pozícia. O to viac, že po najbližšom stretnutí proti Medzilaborciam privítajú aktuálneho lídra zo Starej Ľubovne.

Farma? Šli do toho s obavami

„Aj keď každý z nás si je toho vedomý a trochu už poškuľujeme na najvyššie priečky, najdôležitejší je vždy najbližší zápas. Na ten sa snažíme čo najlepšie pripraviť a zvládnuť ho,“ zdôraznil Tomáš Komara.

„Obsadenie líderskej pozície sa menilo. Najlepší káder má po zimnom doplnení asi Stará Ľubovňa. Máme voči nej rešpekt, netají sa postupovými ambíciami. My budeme spokojní, ak skončíme do tretieho miesta. Nech sa to rozhodne na ihrisku,“ želá si jeho otec.

Futbalisti Spišského Podhradia (v červeno-bielom) atakujú najvyššie priečky štvrtej ligy.
Futbalisti Spišského Podhradia (v červeno-bielom) atakujú najvyššie priečky štvrtej ligy. (Autor: MŠK Spišské Podhradie/facebook)

Klub spod majestátneho hradu ťaží aj z farmárskej spolupráce so Spišskou Novou Vsou. Tej patrí prvé miesto v III. lige Východ a rada by sa posunula o úroveň vyššie.

„Šli sme do toho s miernymi obavami, fúzie či farmy často neboli na prospech veci. Tým, že v prípade farmárskych mužstiev došlo k novelizácii niektorých bodov, je to na osoh oboch klubov. Takisto hráčov, ktorí v Spišskej Novej Vsi pravidelne nehrávajú, zatiaľ čo u nás minutáž majú,“ pochvaľuje si šéf MŠK Spišské Podhradie.

„V mužstve je kvalita, ktorá sa prejavuje aj na ihrisku. Uvidíme, dokedy nám to vydrží. Zatiaľ sa futbalom bavíme, hoci nevieme, čo bude od novej sezóny,“ podotkol.

Nehovorí to len tak.

Hrať šiestu ligu by nemalo zmysel

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Neprehrávajú a atakujú post lídra. Čo bude od leta však nevedia