Osasuna musí hľadať nového trénera, dlhoročný kouč po sezóne skončí

Jagoba Arrasate.
Jagoba Arrasate. (Autor: X / C. A. OSASUNA)
SITA|27. mar 2024 o 14:47

Španielsky futbalový tréner pôsobil na lavičke tímu od roku 2018.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový tréner Jagoba Arrasate sa rozhodol nepokračovať ďalej vo funkcii kouča tamojšieho klubu Osasuna Pamplona.

Ako uviedol na tlačovej konferencii v spoločnosti klubových funkcionárov, jeho pôsobenie v Pamplone potrvá iba do konca aktuálnej sezóny 2023/2024, keď mu vyprší platný kontrakt.

"Viete si predstaviť, že je to komplikované rozhodnutie, ale som s ním vyrovnaný. Necítim také presvedčenie, aké som mal predtým, a ak nie som úplne presvedčený, je pre mňa ťažké byť šťastný.

Ak nie som šťastný, je pre mňa ťažké dostať zo seba to najlepšie. A ak nedostanem to najlepšie zo seba, nedostanem to ani z mužstva. Preto si myslím, že nadišiel čas,“ povedal 45-ročný Arrasate podľa oficiálneho webu pamplonského klubu.

Arrasate sa stal koučom Osasuny v roku 2018 a počas šesťročného pôsobenia viedol mužstvo zatiaľ v 248 súťažných dueloch, z ktorých má v priemere solídnych 1,48 bodu na zápas.

Hneď v prvej sezóne na lavičke sa s tímom v pozícii nováčika druhej najvyššej súťaže prebojoval do La Ligy.

V nej si Osasuna udržiavala konštantné výsledky a zväčša sa pohybovala v strede tabuľky.

V uplynulej sezóny 2022/2023 skončila Osasuna Pamplona pod vedením Arrasateho na 7. mieste v La Lige a postúpila do finále Španielskeho pohára, v ktorom podľahla Realu Madrid (1:2).

Po dlhoročnej pauze sa tak Osasuna vďaka Arrasatemu predstavila v pohárovej Európe.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Osasuna musí hľadať nového trénera, dlhoročný kouč po sezóne skončí