Opäť sa spomína jeho meno. Calzona je vraj medzi kandidátmi na post trénera Neapola

Tréner Francesco Calzona oslavuje postup na EURO 2024 po zápase Slovensko - Island.
Tréner Francesco Calzona oslavuje postup na EURO 2024 po zápase Slovensko - Island. (Autor: TASR)
SITA|15. feb 2024 o 16:20

Calzona má so SFZ kontrakt platný do EURO 2024, podľa Kováčika sa však už rozbehli prvotné rokovania o novej zmluve.

BRATISLAVA. Meno trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Francesca Calzonu sa v Taliansku spomenulo v súvislosti s možným pôsobením v tíme tamojšieho šampióna SSC Neapol.

Ako uviedlo konto NapoliZone na platforme X, v prípade, že pri mužstve „partenopei“ nedobrovoľne skončí súčasný kouč Walter Mazzarri, potenciálnymi náhradami by podľa spomenutého zdroja mohli byť Calzona alebo Marco Giampaolo.

Na vedúci Inter strácajú až 25 bodov

Neapolčanom sa v aktuálnej sezóne príliš nedarí. V Lige majstrov síce postúpili do osemfinále, v ktorom sa stretnú so španielskym FC Barcelona, no v domácej ligovej súťaži patrí tímu SSC, za ktorý hráva aj slovenský defenzívny stredopoliar Stanislav Lobotka, až 9. miesto.

Neapol v doterajšom priebehu sezóny 2023/2024 získal v Serie A iba 35 bodov, na vedúci Inter Miláno stráca 25 bodov.

Spomenutý Mazzarri sa stal staronovým koučom Neapolčanov v novembri, keď nahradil Francúza Rudiho Garciu. Mužstvo bolo v tom čase na 4. priečke v tabuľke, keď na Inter Miláno strácalo desať bodov.

Ani príchod skúseného Mazzarriho však nepriniesol zmenu k lepšiemu a Neapol sa v tabuľke v ostatných týždňoch prepadol čoraz nižšie.


Konto NapoliZone podotýka, že kým Calzona má momentálne záväzky na Slovensku, Giampaolo by bol v prípade potreby okamžite k dispozícii, keďže od predvlaňajšieho ukončenia spolupráce so Sampdoriou Janov si ešte nenašiel nové pôsobisko.

Calzona má so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) kontrakt platný do EURO 2024 v Nemecku.

Prezident SFZ Ján Kováčik však nedávno v diskusnej relácii V športovom SITE prezradil, že sa už rozbehli prvotné rokovania s Calzonom o novej zmluve.

„Prebieha komunikácia o novej zmluve. My sme mu zaslali jej písomný návrh, o ktorý nás požiadal a v blízkej budúcnosti sa osobne stretneme a preberieme detaily,“ prezradil Kováčik v januári v relácii, ktorú pripravuje agentúra SITA.

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Opäť sa spomína jeho meno. Calzona je vraj medzi kandidátmi na post trénera Neapola