Trenčín zobral Žiline všetky body, Trnava rozhodla v nadstavenom čase

Momentka zo zápasu Fortuna ligy MŠK Žilina - AS Trenčín.
Momentka zo zápasu Fortuna ligy MŠK Žilina - AS Trenčín. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|11. sep 2021 o 20:25 (aktualizované 11. sep 2021 o 22:25)

Žofčák nastúpil na 400. zápas v najvyššej slovenskej súťaži.

BRATISLAVA. Futbalisti MŠK Žilina prehrali v 7. kole Fortuna ligy na domácej pôde s AS Trenčín 1:3.

Trenčanom vyšiel úvod zápasu a už v 8. minúte sa ujali vedenia, keď peknú kombináciu zakončil Madu. Hostia pokračovali v aktivite a v 39. minúte zvýšili na 2:0, keď sa po centri Zubairuho na vzdialenejšiu žrď presadil Kadák.

Domácim sa do prestávky ešte podarilo znížiť zásluhou Ďuriša, ktorý v 42. minúte z dorážky dopravil loptu do poloodkrytej bránky.

Trenčania boli v ofenzíve stále nebezpeční a v 49. minúte inkasovali Žilinčania tretíkrát, keď Azango strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Petráša.

Futbalisti Trnavy zvíťazili na ihrisku Michaloviec 2:1. O ich víťazstve rozhodol v nadstavenom čase Filip Twardzik, ktorý premenil pokutový kop.

Kapitán domácich Igor Žofčák nastúpil na 400. zápas v najvyššej slovenskej súťaži. Pred začiatkom zápasu dostal symbolický dres s týmto číslom.

Jeho tímu však nevyšiel úvod zápasu a v prvej štvrťhodine boli herne aj gólovo lepší hostia.

Procházka vyslal v 9. minúte prudký center z priameho kopu a keď Savvidis zmenil smer jeho strely, domáci brankár Száraz bol bezmocný - 0:1.

Domáci po prestávke cítili šancu na vyrovnanie, postrážili si začiatok druhého polčasu a gólovej odmeny sa dočkali v 49. minúte. Artabe využil nedôraz hostí po centrovanej lopte a hlavou prekonal Takáča - 1:1.

Nakoniec sa však tešila Trnava, keď rozhodca odpískal v nadstavenom čase penaltu za zákrok Vaška na Boatenga. 

Fortuna liga - 7. kolo:


Žilina - Trenčín 1:3 (1:2)

Góly: 42. Ďuriš - 8. Madu, 39. Kadák, 48. Azango

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Nehrali sme náš futbal a energia od hráčov nebola taká, na akú sme zvyknutí. Podľa mňa práve toto rozhodlo. V zápase sme mali situácie, keď sme sa doňho mohli vrátiť a pokojne ho otočiť na našu stranu. Neboli sme úplne jaloví, do gólových situácii sme sa dostávali, na druhej strane, je to málo na to, aby sme mohli byť spokojní. Potrebujeme cítiť energiu, viac presadzovať v súbojoch a sme sklamaní, že dnes to tam nebolo. Nemôžeme sa na nič vyhovárať, všetci čo nastúpili, boli v tréningovom procese, i keď sme trochu chceli pošetriť reprezentantov."

Adam Kopas, obranca Žiliny: "Dnes sme podali výkon bez energie, bez všetkého, čo nás zdobilo v predchádzajúcich zápasoch v lige či v Európe. Vôbec sme to neboli my, nešlo nám to futbalovo, no nenahradili sme to ani bojovnosťou. Trenčínu sme to veľmi uľahčili, dal rýchle góly, upokojil sa a získal sebavedomie. Stále sme sa chceli vrátiť do zápasu, no nič sa nám nedarilo."

Michalovce - Trnava 1:2 (0:1)

Góly: 9. Savvidis - 49. Artabe, 90.+2 Twardzik (11 m)

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Začiatok zápasu sme si predstavovali inak. Dostali sme gól zo štandardnej situácie. Myslím si, že potom sme dominovali počas celého zápasu. Mali sme veľa šancí v prvom aj druhom polčase. Som hrdý na naše mužstvo. Náš problém je, že nepremieňame šance. Trnava má silný káder so skúsených hráčov, my až toľko skúseností nemáme. Pracovať s týmto tímom je však radosť."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, pomerne skoro sme sa ujali vedenia. V prvom polčase sme sa snažili kontrolovať hru s loptou na kopačkách. To sa nám síce darilo, no zároveň sme Michalovciam ponúkli dve veľké šance. Po inkasovanom góle sme asi na 20 minút stratili zápas, snažili sme sa do neho dostať prestriedaním. V závere sa k nám priklonilo šťastie."

Sereď - Liptovský Mikuláš 2:0 (2:0)

Góly: 21. Dias, 41. Haša

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Juraj Jarábek, tréner Serede: "Myslím si, že Liptovský Mikuláš sa nemá za čo hanbiť, hrali dobrý futbal, rovnako ako aj v iných zápasoch, ktoré som videl. Svojich chlapcov chcem pochváliť, mali sme horší vstup do zápasu, súper bol nabudený, ale nebol nebezpečný. Prvý gól bol zo štandardnej situácie, druhý bola genialita Hašu, skúša to stále, som rád, že mu to vyšlo aj v majstrovskom zápase. Máme v tíme jedenásť národností, všetko si musí sadnúť, máme na čo pracovať, ale sme radi za tri body.

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: "Musím pogratulovať domácim, pretože vyhrali zaslúžene. Hrali sme veľmi komplikovane a nedostávali sme sa do šancí. Na každý gól sa veľmi natrápime, naše šance prišli až v závere, keď už bolo rozhodnuté. Počas reprezentačnej prestávky sme pracovali na tom, aby sme sa vyvarovali chýb a prvý gól inkasujeme zo štandardnej situácie a druhý súperovi darujeme."

Senica - Pohronie 1:0 (0:0)

Gól: 75. Mašike

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Štefan Zaťko, tréner Pohronia: "Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas a tiež, že budeme musieť streliť gól, pretože sme nepočítali, že tu udržíme čisté konto. Druhý polčas sme nehrali dosť dobre, domáci boli lepším tímom a vyhrali zaslúžene."

Pavel Šustr, tréner Senice: "Všetko, čo povedal hosťujúci tréner, by som zopakoval aj ja. Vedeli sme, že sa musíme vyrovnať v nasadení a bojovnosti a vedeli sme, že nejaké šance si vypracujeme. Našťastie sme jednu využili a vyhrali, sme radi za 3 body."

Tabuľka

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
16
5
1
52:16
53
R
V
V
R
R
2
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
13
6
3
29:12
45
R
R
R
V
V
3
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
11
8
3
39:17
41
V
P
V
R
R
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
10
6
6
28:23
36
V
P
R
R
R
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
9
5
8
28:28
32
V
V
V
P
R
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
8
6
8
34:33
30
P
V
P
R
V
7
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
7
6
9
21:32
27
V
P
P
V
V
8
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
6
7
9
32:33
25
R
R
V
P
P
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
7
2
13
20:31
23
P
P
P
V
P
10
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
22
5
6
11
27:43
21
R
V
R
R
R
11
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
4
7
11
22:36
19
P
V
R
P
R
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
2
4
16
19:47
10
P
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trenčín zobral Žiline všetky body, Trnava rozhodla v nadstavenom čase