Sú na chvoste tabuľky s jedným bodom. K záchrane im má pomôcť staronový tréner

Futbalisti FKM Tornaľa.
Futbalisti FKM Tornaľa. (Autor: FKM Tornaľa)
Titanilla Bőd|27. jan 2024 o 07:00

Účastník V. ligy SsFZ plánuje priviesť aj zahraničné posily.

TORNAĽA. Na jeseň získali jediný bod. Sú na poslednom mieste tabuľky s pomerne hrozivým skóre 6:41. Na predposledné mužstvo strácajú deväť bodov.

Futbalisti FK Mesta Tornaľa nie sú v ľahkej situácii, prívlastok beznádejná však rezolútne odmietajú.

Posledný tím skupiny Juh V. ligy SsFZ chce na jar zabojovať o záchranu. „Urobíme všetko pre to, aby sme túto súťaž udržali,“ zdôraznil predseda klubu Ondrej Bencső.

Z článku sa dozviete:

  • Kto sa stal novým trénerom Tornale?
  • Čo ho presvedčilo, aby prijal túto výzvu?
  • Akú dotáciu dostal klub od samosprávy?

Viac striel ako za celú jeseň

Tornaľa odohrala svoj prvý prípravný zápas v utorok podvečer proti treťoligovej Rimavskej Sobote. Prehrala síce 2:8, no po polčase bol výsledok 1:1.

„Samozrejme, kondične ešte nie sme na požadovanej úrovni, ale tvrdo makáme. Už máme za sebou deväť tréningových jednotiek. V tomto zápase sme mali viac striel na bránu, ako za celú jesennú časť,“ povedal Bencső.

Na jeseň uhrala Tornaľa iba jeden bod za remízu 2:2 v Poltári. V závere tejto časti sezóny dvakrát prehrala doma iba najtesnejším rozdielom 0:1, v zápase s Radzovcami, respektíve s Breznom.

„Netuším, prečo nám to na jeseň nešlo. Mal som pocit, že by sme v tých zápasoch neskórovali ani ak by sme hrali do rána,“ poznamenal prvý muž klubu.

„Často sa ma pýtajú v meste, čo sa s nami dialo, ale nepoznám odpoveď. Akoby sme to po šesťdesiatich minútach už vzdali. Máme mladý tým a prehrali sme aj so súpermi, kde priemerný vek hráčov bol štyridsať rokov,“ doplnil Bencső.

V zime sa zmenilo takmer celé vedenie klubu. „Vznikol nový výkonný výbor, prišli noví ľudia. Môj mandát trvá do júla, uvidíme, čo bude po tom,“ dodal predseda klubu.

Mestu na futbale záleží

Tornaľa hrá v tejto súťaži (teda v druhej najvyššej krajskej súťaži, ktorá sa pred reorganizáciou volala štvrtá liga a v súčasnosti piata liga) nepretržite osem sezón.

Už v minulej sezóne mal namále, no nakoniec sa zachránila a z V. ligy vypadla Hajnáčka.

Vzhľadom na ťažkú ekonomickú situáciu v regióne nie je vylúčené, že aktuálny ročník nedokončia všetky mužstvá, čo by pomohlo Tornali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sú na chvoste tabuľky s jedným bodom. K záchrane im má pomôcť staronový tréner