Košice pred ťažkou jarou: Cieľom záchrana, výzvou finále pohára na dokončenom štadióne

Privítanie hráčov FC Košice v kabíne vedením klubu pred začiatkom zimnej prípravy
Privítanie hráčov FC Košice v kabíne vedením klubu pred začiatkom zimnej prípravy (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|5. jan 2024 o 17:13

Zatiaľ bez nových tvárí, ale s navrátilcom Dominikom Kružliakom.

KOŠICE. Na prvom tréningu veľmi krátkej zimnej prípravy sa v piatok stretli futbalisti FC Košice, ktorých v jarnej časti Niké ligy čakajú ťažké záchranárske práce.

Aktuálne desiaty tím tabuľky má za sebou nie príliš vydarenú nováčikovskú jeseň, ktorú bodovo i výsledkovo prikrášlil až v záverečných troch kolách.

Prezimoval na desiatom mieste so šesťbodovým náskokom na priečky znamenajúce baráž a vypadnutie.

Kružliakov smolný rok

Tréner Ján Kozák ml. má k dispozícii zatiaľ pôvodný káder, ale avizuje príchody aj odchody. Zmluva vypršala krídelníkovi Borisovi Turčákovi, do Saudskej Arábie odchádza aj krídelník Tidjani Anane z Beninu.

„Posilniť sa chceme prakticky na všetkých postoch. Na posilách pracujeme prakticky od konca jesennej časti a verím, že postupne sa nejakí hráči pripoja a zvýšia konkurenciu aj kvalitu, tak aby sme sa v pokoji zachránili a Košice boli silnejšie a boli ťažkým súperom pre každého v súťaži,“ povedal pred prvým tréningom tréner Ján Kozák ml., pre ktorého je aj vzhľadom na najslabšiu defenzívu v lige potešujúci návrat stopéra Dominika Kružliaka.

Pre skúseného obrancu bol predchádzajúci rok viac ako náročný. Po turbulentnom a nie práve najkrajšom konci v gréckom Volose sa upísal Košiciam.

Hneď v prvom zápase na ihrisku Ružomberka si zranil pri dopade na trávnik rameno a jeseň preňho predčasne skončila.

„Pre mňa bol celkovo minulý rok smolný. Som rád, že už skončil a že už som zdravý. Určite som to prežíval, bolo mi smutno.

Snažil som sa chalanov podporovať z tribúny aj v šatni. Už v decembri som začal s behom. Tri mesiace som bol out a chcel som to dodržať a nič neunáhliť.

Možno by som ešte stihol niečo aj v decembri, ale nebolo by to na sto percent a dohodli sme sa ak, že začnem naplno až teraz,“ poznamenal Kružliak, ktorý sa už teší na tréningy a na zápasy: „Jasné, že už som hladný po futbale. Robím ho celý život a jasné, že mi chýbal.“

Obranca FC Košice Dominik Kružliak
Obranca FC Košice Dominik Kružliak (Autor: TASR)

Finále pohára motivuje

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Košice pred ťažkou jarou: Cieľom záchrana, výzvou finále pohára na dokončenom štadióne