Zažil aj reprezentáciu. Toto je najviac, vravel hrdý Pačinda po postupe Košíc

Futbalisti FC Košice oslavujú postup do Fortuna ligy, vľavo kapitán tímu Erik Pačinda.
Futbalisti FC Košice oslavujú postup do Fortuna ligy, vľavo kapitán tímu Erik Pačinda. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|13. máj 2023 o 02:15

Lačnému sa splnilo motto, ktoré zavesil na instagram.

KOŠICE. Bola to paradoxná situácia. Futbalisti FC Košice viedli nad Myjavou 2:0 a istým krokom kráčali za víťazstvom.

K tomu, aby postup do Fortuna ligy spečatili už v predposlednom kole, potrebovali zároveň zaváhanie Prešova v Dolnom Kubíne. V závere sa preto na tribúnach venovala väčšia pozornosť stretnutiu na Orave.

Prešovčania prehrali 1:2, posledné sekundy zápasu v Košiciach sa tak niesli v obrovskej eufórii. Tá ešte viac eruptovala po záverečnom hvizde.

Pri preberaní pohára za prvenstvo v druhej lige asistovali hráčom na hracej ploche davy divákov. Postup si do Košickej futbalovej arény prišlo vychutnať vyše tritisíc dvesto priaznivcov.

Aj cez bolesť. To je jedno, tvrdí

„Zažil som pôsobenie v reprezentácii, víťazstvo v Slovenskom pohári, Európsku ligu s Dunajskou Stredou i Ligu majstrov s Plzňou, ale toto je najviac, keďže som Košičan. Prvá liga sem patrí,“ hrdo vravel kapitán FC Košice Erik Pačinda.

„Veľmi pekne ďakujem spoluhráčom, trénerom a takisto vedeniu, že bolo s nami trpezlivé. Ukázalo sa, že máme kvalitu i skúsenosti. Cítim obrovskú radosť z toho, že sme splnili cieľ,“ vravel Pačinda.

Rovnako ako jeho spoluhráči, aj on pomedzi rozhovory absolvoval množstvo selfie fotografií s natešenými fanúšikmi.

„Sú to vynikajúce pocity. Po príchode do Košíc som si dal fotku na instagram a napísal som tam iba: Jeden cieľ. Splnili sme to, súperenie s Prešovom nebolo jednoduché. Veľmi si to ceníme,“ netajila zimná košická posila Miloš Lačný.

Od ďalšieho mimoriadne skúseného futbalistu sa očakávali góly. Hoci ich veľa nestrieľal a jeho minutáž bola skromnejšia, zohral dôležitú rolu na ihrisku i v kabíne. Aj funkcionári klubu vyzdvihovali jeho pozitívne myslenie.

„Chcel som dať veľa gólov a viac pomôcť mužstvu, ale výrazne ma v poslednom období trápia zranenia. Musel som ísť dosť cez bolesť. Ale je to jedno, navzájom sme sa zastúpili. Tak by mal vyzerať tímový duch,“ ocenil Lačný.

Košičania sa tešia z úvodného gólu do siete Myjavy. Vľavo jeho autor Jakub Jakubko.
Košičania sa tešia z úvodného gólu do siete Myjavy. Vľavo jeho autor Jakub Jakubko. (Autor: TASR)

Oslavy? Skúste si tipnúť

V minulej sezóne si zahral v predkole Ligy majstrov, rok predtým čelil Tottenhamu s Harrym Kaneom či Josém Mourinhom na lavičke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zažil aj reprezentáciu. Toto je najviac, vravel hrdý Pačinda po postupe Košíc