Urobil rozdiel a poslal nás do finále, hovorí tréner Xavi na adresu gólmana FC Barcelona

Futbalisti FC Barcelona počas rozstrelu v semifinále Španielskeho superpohára 2023.
Futbalisti FC Barcelona počas rozstrelu v semifinále Španielskeho superpohára 2023. (Autor: Twitter FC Barcelona)
SITA|13. jan 2023 o 10:46

Katalánci vo finále Španielskeho superpohára vyzvú Real Madrid.

RIJÁD. Súperom futbalistov Realu Madrid v nedeľňajšom finále Španielskeho superpohára budú hráči FC Barcelona. Tí vo štvrtkovom semifinále v saudskoarabskom Rijáde proti Betisu Sevilla potrebovali na postup až jedenástkový rozstrel, podobne ako deň predtým madridský „biely balet“ v súboji s Valenciou.

Po deväťdesiatich minútach duelu svietil na ukazovateli skóre stav 1:1 a keďže sa nerozhodlo ani v predĺžení, po ktorom bolo 2:2, prišiel na rad rozstrel zo značky pokutového kopu.

V ňom bol hrdinom barcelonského mužstva nemecký brankár Marc-André ter Stegen, ktorý zneškodnil dva pokusy Sevillčanov.Paradoxom tohto duelu bolo, že Ter Stegen bol v rokoch 2014 - 2016 „dvojkou“ Barcelony za súčasným gólmanom Betisu Claudiom Bravom.

„Ter Stegen urobil rozdiel. Predviedol dva zákroky a poslal nás do finále,“ povedal tréner „blaugranas“ Xavi Hernández. „Bol to mimoriadne ťažký zápas. Betis nám ho skomplikoval. Nakoniec je však najdôležitejšie, aby sme sa dostali do finále, a to sa nám podarilo. V rozstrele potrebujete aj trochu šťastia. To bolo tentoraz na našej strane,“ nadviazal Ter Stegen.

Superpohár sa po štvrtý raz koná vo formáte s kvartetom mužstiev. Rekordérom v počte triumfov v národnom superpohári je spomenutý katalánsky klub, ktorý ho dosiaľ ovládol 13-krát. Svojmu úhlavnému konkurentovi sa v Saudskej Arábii môže vyrovnať Real Madrid, ktorý má na konte 12 prvenstiev.

Finalisti tohtosezónnej edície sa v superpohári stretli aj pred rokom. V semifinále vtedy zvíťazil Real Madrid (3:2 po predĺžení), ktorý ovládol aj prvé tohtosezónne El Clásico v La Lige (3:1). „Bude to krásny zápas. Každý tu chce vidieť takéto stretnutie a ja som nadšený, že v ňom budem môcť hrať. Pokúsime sa v ňom zvíťaziť,“ skonštatoval Ter Stegen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Urobil rozdiel a poslal nás do finále, hovorí tréner Xavi na adresu gólmana FC Barcelona