Žitný ostrov smúti. Zomrel kreatívny hráč okresnej súťaže

Dávid Bíró
Dávid Bíró (Autor: Facebook)
Titanilla Bőd|25. jún 2021 o 16:10

Dávid Bíró mal 30 rokov.

DOLNÝ ŠTÁL. Futbalový klub TJ Družstevník Dolný Štál smúti. Ich hráč Dávid Bíró začiatkom týždňa zomrel vo veku 30 rokov.

Informáciu priniesol portál Sportolunk.sk.

Kreatívny stredopoliar strávil väčšinu svojej kariéry v Dolnom Štále, ale pôsobil aj v iných kluboch v okolí, hral aj za DAC, Okoč-Sokolec, Ižop, Veľké Dvorníky, Padáň, Jahodnú i Veľký Meder.

„Pamätám si naše prvé stretnutie. Bol to už druhý tréning, keď som prevzal mužstvo Dolného Štálu, na prvý totiž neprišiel,“ spomínal naňho jeho bývalý tréner Attila Szigeti.

„Mal vtedy osemnásť rokov, práve skončil v doraste a začínal medzi mužmi. Na tom tréningu spravil také veci s loptou, aké často nevidno na dedinských ihriskách. Nadšene sa ma potom pýtal: videli ste to, tréner? Mal obrovský talent od boha. Už v mladom veku mal obdivuhodný rozhľad na ihrisku. Prišiel z ťažkých pomerov, ale bol to veľmi pozitívny chalan do partie. Mal rád zábavu a miloval futbal,“ zdôraznil Szigeti.

Spoluhráči, súperi i diváci si pamätajú Dávida Bíróa ako skvelého futbalistu a slušného človeka. Jeho kľučky, góly a pozitívna povaha budú mnohým chýbať.

Posledná rozlúčka s Dávidom Bíróom bude 28. júna o 16.00 na cintoríne v Dolnom Štáli. Brat zosnulého prosí spoluhráčov, rozhodcov, aby neprišli v čiernom oblečení, ale mali na sebe dres svojho mužstva, respektíve rozhodcovský úbor. "Nech je to Dávidov posledný zápas," píše na sociálnej sieti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žitný ostrov smúti. Zomrel kreatívny hráč okresnej súťaže