Ronaldo dal agentovi ultimátum. Keď ho nesplnil, skončil s ním

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo vo farbách tímu Al-Nassr.
Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo vo farbách tímu Al-Nassr. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|27. jan 2023 o 00:20

Jorge Mendes mal nazvať Ronalda bláznom.

BRATISLAVA. Cristiano Ronaldo neskóroval v súťažnom zápase už viac ako dva mesiace, no napriek tomu zapĺňa titulné strany svetových médií.

V predposledný deň minulého roka podpísal kontrakt s klubom Al-Nassr, kde si príde na kráľovské peniaze. Zarobiť môže až 200 miliónov eur ročne.

V súvislosti s týmito udalosťami trochu zanikla správa o tom, že Portugalčan ukončil spoluprácu so svojim agentom Jorgem Mendesom. Ten okrem iných zastupuje aj Joaoa Félixa, Bernarda Silvu či Rúbena Diasa.

Ich vzájomný vzťah bol podľa viacerých médií v poslednom období naštrbený. Je dobre známe, že Mendes napríklad v minulosti neodporúčal Ronaldovi prestup do Juventusu a radil mu zotrvať v Reale Madrid.

S odstupom pár dní prišiel španielsky denník El Mundo s informáciou, čo bolo povestnou bodkou za dlhodobou spoluprácou Ronalda a Mendesa.

Po odchode z Manchestru United chcel Ronaldo zostať v Európe a strieľať góly v Lige majstrov. Aj preto dal svojmu agentovi ultimátum: "Buď ma dostaneš do Chelsea alebo Bayernu, alebo sa rozídeme."

Cesta do metropoly Bavorska bola zarúbaná.

Bývalý brankár a dnes výkonný riaditeľ klubu Oliver Kahn povedal, že napriek tomu, že Ronalda považuje za jedného z najlepších hráčov všetkých čias, jeho angažovanie by bol krok, ktorý by nezapadol do filozofie klubu.

Napokon sa nepodarilo ani podpísať kontrakt s Chelsea, a tak Ronaldo nemal na výber. A keďže nemohol hrať za európsky veľkoklub, zvolil prestup do Saudskej Arábie, kde bude najväčšou hviezdou široko ďaleko.

Avšak, už pri tom nebude jeho dlhoročný agent. Ten bol aj proti tomu, aby Ronaldo poskytol rozhovor novinárovi Piersovi Morganovi. V ňom negatívne hodnotil pomery v Manchestri United a kritizoval aj hlavného trénera.

"Nezhody medzi Jorgem Mendesom a Cristianom Ronaldom sa dostali do takej miery, že Mendes nazval Ronalda bláznom," píše web sportsmanor.com.

Ronaldo sa vo štvrtok mohol priblížiť k tomu, aby získal v Saudskej Arábii svoju prvú trofej, no skôr sa prehĺbil jeho menej vydarený štart v novom pôsobisku.

Ani v druhom súťažnom zápase neskóroval a Al-Nassr vypadol v semifinále tamojšieho Superpohára. Tímu Al-Ittihad FC podľahol 1:3, hoci mal v zápase pomerne výraznú územnú a takisto aj streleckú prevahu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ronaldo dal agentovi ultimátum. Keď ho nesplnil, skončil s ním