Hráči Chelsea sa hádali ako deti, kto kopne penaltu. Bolo to naposledy, hneval sa tréner

Hráči Chelsea sa bijú o pokutový kop.
Hráči Chelsea sa bijú o pokutový kop. (Autor: Reprofoto - Canal+Sport)
Martin Kozinka|16. apr 2024 o 10:50

Teraz sa na tom už len smejeme a žartujeme, vravel Palmer.

BRATISLAVA. Stav duelu bol 4:0 a Chelsea mala nakročené k zisku troch bodov. Prebiehala 61. minúta a strelec hetriku z prvého polčasu Cole Palmer sa prebíjal s loptou do pokutového územia, kde ho poslal súper k zemi. Rozhodca však nefúkol do píšťalky.

Akcia pokračovala, následne bol zastavený jeho spoluhráč Noni Madueke, tentokrát už podľa rozhodcu nedovolene. Nasledoval pokutový kop a s ním aj obrovský chaos.

Loptu mal v rukách hráč Chelsea Malo Gusto, keď sa za ním rozbehla dvojica Madueke a Nicolas Jackson. Prvý menovaný Gustovi loptu vytrhol z rúk. Začala hádka o to, kto by mal realizovať pokutový kop.

Dvaja sa bijú, tretí vždy vyhrá

Gusto upokojoval rozhorčeného Jacksona, ktorý so spoluhráčom pokračoval v hádke o penaltu. Gustovi prišiel na pomoc aj Thiago Silva.

VIDEO: Madueke a Jackson sa bijú o to, kto bude kopať penaltu.

Ako sa však vraví, kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá. Keď si už Madueke išiel postaviť loptu na biely bod, pribehli k nemu Cole Palmer a Conor Callagher, aby mu vysvetlili, že Palmer má na starosti pokutové kopy. 

Začala sa ďalšia potýčka, keď Madueke nechcel loptu len tak spoluhráčovi darovať. Nakoniec sa ju podarilo Callagherovi vytrhnúť z rúk spoluhráča, no do celej situácie chcel ešte raz prehovoriť Jackson, ktorý si chcel loptu uchmatnúť pre seba. Nepodarilo sa.

Cole Palmer zahral pokutový kop, aj ho premenil. Vyrovnal tak v tabuľke kráľa strelcov 20-gólového Erlinga Haalanda.

Radoval sa z gólu, no jeho spoluhráči Madueke a Jackson radosť neprejavili. Prvý z nich aspoň neskôr pochopil, že takéto situácie by sa stávať nemali a Palmerovi išiel zagratulovať, zatiaľ čo Jackson bol o niečo tvrdohlavejší.

VIDEO: Potýčka hráčov Chelsea pred pokutovým kopom.

Chelsea nakoniec zdolala Everton vysokým rozdielom 6:0 a v tabuľke Premier League sa priblížila k mestskému rivalovi z Londýna West Hamu.

Palmer má na starosti penalty, čertil sa tréner

„Nebudem akceptovať takéto správanie,” povedal po zápase pre Sky Sports rázne tréner Londýnčanov Mauricio Pochettino. „Povedal som im, že je to naposledy, čo som videl takéto správanie,” dodal.

Podľa trénera je nemožné, aby sa pri vysokej výhre správali hráči takýmto spôsobom. „Je nemožné mať takýto typ správania po takomto výkone. Ak chceme byť skvelý tím, musíme to zmeniť a myslieť kolektívne,” vysvetlil.

Penalty v tejto sezóne strieľa Palmer. Po dueli s Evertonom to kouč potvrdil: „Strelcom pokutových kopov je Palmer!”

„Palmer sa musí rozhodnúť, či chce dať loptu spoluhráčovi. Je dôležité to napraviť. Teraz si to už uvedomili. Je to škoda. Je to ale proces pre mladý tím, ktorý sa musí veľa učiť. Chcem sa ospravedlniť fanúšikom. Potrebujú sa učiť a byť profesionáli,” zakončil Pochettino.

V šatni sa na tom vraj zasmiali

Palmer v tejto sezóne premenil všetkých deväť pokutových kopov, ktoré realizoval. Ak by kopal ešte dve a premenil ich, vyrovnal by sa bývalému stredopoliarovi Manchestru City Yayovi Tourému, ktorý premenil všetkých jedenásť penált. Podľa BBC Sport ide o rekord súťaže.

Samotný Palmer po zápase jasne vysvetlil, kto je v klube šéf, čo sa týka zahrávania situácií z bieleho bodu: „Penaltu chceli kopať iní hráči, ale ja ich mám na starosti a chcel som ju premeniť.”

Situáciu nakoniec zľahčil. „Myslím si, že len ukazujeme, že každý chce prevziať zodpovednosť. Možno je to trochu prehnané, ale každý chce vyhrať. Teraz sa na tom už len smejeme a žartujeme,” ozrejmil.

Stredopoliar Evertonu Dele Alli, ktorý sledoval zápas ako hosť v štúdiu Sky Sports, to ale videl inak. „Takto ukazujú svoj skutočný vek,” povedal. 

Nesúhlasil so slovami Palmera o tom, že chce každý na seba vziať zodpovednosť. Spomenul nedávny duel s Manchestrom United, v ktorom kopala Chelsea penaltu v desiatej minúte nadstaveného času za stavu 2:3. 

„Pokiaľ viem, v ich poslednom veľkom zápase v poslednej minúte, keď bol tlak enormný, som ich nevidel všetkých bojovať o to, kto kopne penaltu,” vysvetlil.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Hráči Chelsea sa hádali ako deti, kto kopne penaltu. Bolo to naposledy, hneval sa tréner