Veľká strata pre Čechov. V baráži im bude chýbať kľúčový útočník

Patrik Schick.
Patrik Schick. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|21. mar 2022 o 14:55

Nahradil ho útočník z českej ligy.

PRAHA. Českí futbalisti zabojujú o účasť na majstrovstvách sveta 2022 v Katare bez hviezdneho útočníka Patrika Schicka.

Dvadsaťšesťročný hráč má problémy s lýtkom, ktoré si poranil ešte 18. februára a stále sa nedal po fyzickej stránke do poriadku.

Tréner Jaroslav Šilhavý okrem svojho najlepšieho útočníka nemôže rátať ani s brankárom Jiřím Pavlenkom, ten sa tiež ospravedlnil zo zdravotných dôvodov.

V národnom tíme spomenuté duo nahradia útočník Václav Jurečka zo Slovácka a brankár Milan Heča zo Sparty Praha.

Česi nastúpia vo štvrtok 24. marca na pôde Švédska. V prípade úspechu by sa predstavili v Poľsku 29. marca v súboji o miestenku do Kataru.

"Verili sme, že Patrik bude k dispozícii. Pred týždňom začal trénovať, ale k tímu sa nakoniec pripojil až v týchto dňoch. Je to pre nás veľká strata.

Ale sme dohodnutí, že by sme sa v prípade postupu do finále spojili a zistili, či Patrikov stav dovoľuje jeho štart do zápasu s Poľskom. Existuje tak možnosť, že by sa k nám pripojil v priebehu zrazu," uviedol Šilhavý pre portál idnes.cz.

Nominácia českej reprezentácie:

brankári: Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň), Tomáš Vaclík (Olympiakos Pireus), Milan Heča (Sparta Praha)

obrancovia: Tomáš Petrášek (Raków Čenstochová), Aleš Matějů (FC Benátky), David Zima (FC Turín), Jakub Brabec (Aris Solún), Jaroslav Zelený (FK Jablonec), Milan Havel (Viktoria Plzeň)

stredopoliari: Antonín Barák (Hellas Verona), Tomáš Souček (West Ham United), Tomáš Holeš (Slavia Praha), Ladislav Krejčí (Sparta Praha), Michal Sadílek (Twente Enschede), Jakub Pešek (Sparta Praha), Jan Sýkora (Plzeň), Jakub Jankto (FC Getafe), Lukáš Masopust (Slavia Praha)

útočníci: Václav Jurečka (1. FC Slovácko), Jan Kuchta (Lokomotiv Moskva), Adam Hložek (Sparta Praha), Ondřej Lingr (Slavia Praha), Tomáš Pekhart (Legia Varšava)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Veľká strata pre Čechov. V baráži im bude chýbať kľúčový útočník