Na tele má anjelov, loptu aj labku psa. Prešovský Hulk sa vracia na známe miesto

Martin Polaček.

Na tele má anjelov, loptu aj labku psa. Prešovský Hulk sa vracia na známe miesto

Martin Polaček. (Autor: tspodbeskidzie.pl/Szymon Jaszcurowski)
Martin Polaček.
Martin Polaček. (Autor: tspodbeskidzie.pl/Szymon Jaszcurowski)
Jakub Bobovič|26. júl 2022 o 14:53

Brankár Martin Polaček sa vrátil do najvyššej českej súťaže.

Po štyroch rokoch sa vracia tam, kde to dobre pozná. Skúsený brankár MARTIN POLAČEK (32) počas letnej prestávky zamieril z Podbeskidzie Bielsko - Biala do Mladej Boleslavi.

V klube, ktorý v tomto roku oslávil už svoje 120 výročie, vytvorí v nasledujúcej sezóne brankársku dvojicu so skúseným Janom Šedom.

Z pozície trénera ho bude viesť slovenským fanúšikom dobre známy Pavel Hoftych, ktorý v minulosti pôsobil v trnavskom Spartaku. 

O svojich dojmoch po prestupe, ale aj o podnikaní či role modela, prezradil hráč s prezývkou Hulk v rozhovore pre Sportnert.

Z poľského druholigového klubu Bielsko Biala ste zamierili k českému prvoligistovi z Mladej Boleslavy. Ako sa váš prestup zrodil?

Môj prestup sa zrodil veľmi rýchlo. Už pred skončením sezóny som vedel, že v Bielsko-Bialej končím, keďže ešte v zime prišiel do klubu nový športový riaditeľ, ktorý si priviedol vlastného brankára. Myslím si, že dôvod na to, aby došlo k zmene na brankárskom poste, nebol. Kým som chytal ja, boli sme v tabuľke na 3 - 4. mieste, po zmene na brankára sa napokon mužstvo umiestnilo na 9. mieste, pričom sa nedostalo ani do baráže o Ekstraklasu.

V priebehu jari som bol v kontakte s trénerom brankárov Mladej Boleslavi Malíkom, ktorý vedel, v akej som situácii a že sa mi v lete končí zmluva. Následné rokovania a dohoda už boli, ako som naznačil v úvode, veľmi rýchle.

Na ako dlho ste sa s Mladou Boleslavou dohodli?

Podpísal som zmluvu na dva roky.

Evidovali ste počas letnej prestávky aj iné ponuky?

Všetko riešil môj manažér. Povedal som mu nech mi povie len o konkrétnych ponukách. Mladá Boleslav bola od začiatku konkrétna a rokovania boli seriózne. Ich prístup sa mi páčil a musím ho vyzdvihnúť.

Záujem zo Slovenska neprišiel?

Nie. Manažér sa mi o ponukách zo Slovenska nezmienil.

Na Slovensku ste si dobré meno urobili v Slovane a Dunajskej Strede, no začínali ste v Prešove. Viete si v budúcnosti predstaviť svoj návrat do Tatrana?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Na tele má anjelov, loptu aj labku psa. Prešovský Hulk sa vracia na známe miesto