Futbal: Čech Bílek povedie Ružomberok

SITA|10. jún 2008 o 17:46

Novým hlavným trénerom MFK Ružomberok sa stal Michal Bílek.

RUŽOMBEROK 10. júna (SITA) - Novým hlavným trénerom slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok sa stal Michal Bílek (nar. 13. 4. 1965).

Štyridsaťtriročný český kormidelník nahradí na poste šéfa realizačného tímu Ladislava Jurkemika (zasadne na lavičku 1. FC Slovácko), ktorý mal po svojom marcovom príchode kontrakt s Liptákmi len do 31. mája a o predĺžení zmluvy s funkcionármi ružomberského klubu ani nerokoval.

"Vedenie MFK Ružomberok, a. s. podpísalo v utorok zmluvu s novým hlavným trénerom Michalom Bílkom, jeho asistentmi budú Zdenko Frťala a Ján Haspra ml. Ide o ročný kontrakt s možnosťou ďalšej spolupráce v budúcnosti," uviedol pre agentúru SITA obchodný riaditeľ klubu spod Čebraťa Michal Mertinyak. Hoci sa v súvislosti s postom šéfa realizačného tímu Ružomberka skloňovalo meno Stanislava Levého (naposledy tréner Viktorie Plzeň), na lavičku MFK napokon zasadne iný český kouč - Michal Bílek. “Rokovania boli v podstate veľmi rýchle, pretože len začiatkom tohto týždňa prebehol prvý kontakt medzi naším klubom a pánom Bílkom. V médiách sa ako hlavný kandidát na post trénera uvádzal Stanislav Levý, no s ním sme sa napokon nedohodli. Toto boli v podstate jediné dve mená v súvislosti s nástupcom Ladislava Jurkemika,” skonštatoval Michal Mertinyak a na margo osoby Michala Bílka doplnil: “Je to tréner známy svojou dobrou prácou s mladými hráčmi, pričom v Ružomberku máme množstvo mládežníckych reprezentantov. Aj počas angažmán v Sparte Praha dokázal svoje kvality.”

V súvislosti s príchodom nového kormidelníka pod Čebrať určite dôjde aj k zmenám v hráčskom kádri. “Čakali sme práve na meno nového trénera A-mužstva. Uvidíme, kto pride a kto odíde z tímu, všetky zmeny budú v kompetencii Michala Bílka,” povedal M. Mertinyak. O finančnej otázke v súvislosti s angažovaním renomovaného českého lodivoda obchodný riaditeľ Liptákov hovoriť nechcel.

Bývalý československý reprezentant bol členom kádra štvrťfinalistu majstrovstiev sveta v roku 1990 v Taliansku. Väčšinu svojej hráčskej kariéry odohral v drese pražskej Sparty. Ako tréner Bílek začínal v Tepliciach (2001), neskôr pôsobil v Kostarike, pri českej reprezentácii do 19 rokov (2002/03), v Blšanoch (2003), v Plzni (2006). Jeho poslednou zastávkou bol tím AC Sparta Praha, ktorý v ročníku 2006/07 doviedol k majstrovskému titulu. V máji však na Letnej po predposlednom 29. kole sezóny 2007/2008 po domácej prehre s Baníkom Ostrava (1:2) skončil v pozícii hlavného trénera "rudých."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbal: Čech Bílek povedie Ružomberok