VAR mal odhaliť Ribéryho filmovanie, hneval sa kouč Hoffenheimu

Franck Ribery v súboji s Erminom Bicakcicom z Hoffenheimu.
Franck Ribery v súboji s Erminom Bicakcicom z Hoffenheimu. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. aug 2018 o 23:21

Kde bol VAR? Namiesto toho si overovali 14 zbytočných situácií, uviedol Nagelsmann.

MNÍCHOV. Tréner futbalistov nemeckého klubu TSG 1899 Hoffenheim Julian Nagelsmann bol po piatkovom stretnutí úvodného kola I. bundesligy 2018/2019 na ihrisku Bayernu Mníchov poriadne nabrúsený.

Tretiemu mužstvu uplynulého ročníka sa dlho darilo držať na uzde úradujúceho šampióna, v záverečnej desaťminútovke však dvakrát inkasovalo a podľahlo Bayernu 1:3.

Nagelsmannovi sa nepozdával najmä verdikt zo 78. min, keď Franck Ribéry spadol v šestnástke po vkĺzačke Havarda Nordtveita, avšak televízne zábery preukázali, že bez pričinenia protihráča.

Nepáčilo sa mu, že sa Francúz porúčal ochotne k zemi ešte pred súbojom. Až v momente, keď padal na trávnik, zavadil o hráča Hoffenheimu.

"Nebola to jedenástka. Ribéry to nafilmoval pol hodiny pred kontaktom s Nordtveitom, pretože vedel, že nebude schopný pokračovať v akcii. Každý by sa takto mohol dožadovať penalty. Kde bol VAR? Namiesto toho si na videu overovali ďalších 14 zbytočných situácií," penil 31-ročný kouč Hoffenheimu.

Zmätok nastal aj pri zahrávaní spomenutého pokutového kopu. Poliak Robert Lewandowski ho musel kopať na dvakrát. Pri prvej strele neuspel a Arjen Robben doťukol loptu do siete.

Keďže videoasistent rozhodcu usúdil, že zakončujúci Holanďan priskoro vbehol do šestnástky, štandardná situácia sa opakovala.

Na druhý pokus sa už Lewandowski nepomýlil a zaznamenal víťazný zásah. Všetko si napokon vynahradil aj Robben, ktorý v 90. min tretím gólom poistil triumf Bayernu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»VAR mal odhaliť Ribéryho filmovanie, hneval sa kouč Hoffenheimu