VIDEO: Najprv Mourinho, teraz fanúšikovia. Rozhodcu Taylora napadli na letisku

Rozhodca Anthony Taylor počas finále Európskej ligy.
Rozhodca Anthony Taylor počas finále Európskej ligy. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. jún 2023 o 10:09

Po anglickom rozhodcovi dokonca letela stolička.

BUDAPEŠŤ. Futbalového rozhodcu Anthonyho Taylora a jeho rodinu museli na budapeštianskom letisku sprevádzať príslušníci ochrannej služby.

Po finálovom dueli Európskej ligy ho priaznivci zdolaného AS Rím počastovali nadávkami a jeho smerom dokonca hodili stoličku.

VIDEO: Incident z letiska

Video zachytávajúce incident sa šíri internetom a pozornosť vzbudilo aj u Anglickej asociácie rozhodcov.

"Sme zhrození z neopodstatneného a ohavného napádaním Anthonyho a jeho rodiny, keď boli na ceste domov po finále Európskej ligy.

Anthonymu a jeho rodine budeme naďalej poskytovať plnú podporu," citovala oficiálne vyhlásenie asociácie agentúra AP. Európska futbalová únia (UEFA) stále čaká na rozhodcovskú správu zo zápasu.

Rím v stredu prehral so Sevillou 1:2 po jedenástkovom rozstrele a fanúšikovia AS z veľkej časti za to vinia práve Taylora.

Tréner Jose Mourinho sa obul do hlavného rozhodcu na pozápasovej tlačovej konferencii a neskôr arbitrovi venoval sériu nadávok v garáži Puskás Arény.

Športový riaditeľ Ríma Tiago Pinto s Mourinhom súhlasí.

"Ako Rím nechceme vzbudzovať pochybnosti o zásluhách Sevilly. Sme presvedčení, že proti nášmu súperovi sme odohrali skvelé finále a uctili sme si scénu, ktorú nám ponúkla UEFA tým najlepším spôsobom.

Analyzovali sme tie najvýraznejšie incidenty aj tie zdanlivo menej evidentné a je jasné, že z disciplinárneho hľadiska nebolo rozhodovanie zápasu vyvážené," vyhlásil vo štvrtok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»VIDEO: Najprv Mourinho, teraz fanúšikovia. Rozhodcu Taylora napadli na letisku