V lige veľa priestoru nedostáva, v pohároch je však Kloppov talizman

Japonský futbalista Takumi Minamino v drese FC Liverpool.
Japonský futbalista Takumi Minamino v drese FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. mar 2022 o 12:40

Liverpool postúpil do štvrťfinále Anglického pohára.

LONDÝN. Futbalisti FC Liverpool postúpili prvýkrát v ére trénera Jürgena Kloppa do štvrťfinále Anglického pohára. V stredajšom osemfinálovom stretnutí zdolali na vlastnom štadióne súpera z Premier League Norwich City 2:1.

Ich postup režíroval Japonec Takumi Minamino, ktorý dvakrát skóroval v prvom polčase a nahradil tak absentujúce duo Mohamed Salah - Sadio Mané.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar nedostáva v domácej súťaži príliš veľa priestoru, ale v pohárových súťažiach je talizmanom Liverpoolu.

V posledných ôsmich pohárových dueloch nastrieľal sedem gólov a pridal jednu asistenciu. Navyše, od roku 2020 má v týchto súťažiach na konte viac ako dvojnásobok gólov (9) než ktorýkoľvek iný hráč Liverpoolu.

"Myslím si, že odohral za nás svoj najlepší zápas. Dokázal podržať loptu a bol neustálou hrozbou pre súpera. Ale nie som prekvapený, je to úžasný futbalista. 

Bez neho by sme neboli vo štvrťfinále a bez neho by sme určite neboli ani vo finále Carabao Cupu. Je to skvelý chalan a som šťastný za neho," povedal Klopp.

Z postupu medzi najlepšiu osmičku sa tešila aj londýnska Chelsea, ktorá uspela na pôde druholigového Lutonu Town 3:2. Okrem toho, v súboji dvoch účastníkov najvyššej súťaže FC Southampton zdolal West Ham United 3:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglický ligový pohár»V lige veľa priestoru nedostáva, v pohároch je však Kloppov talizman