Po zisku bodu bol sklamaný. Klopp: Náš výkon zodpovedal prehre

Sklamaný Jürgen Klopp.
Sklamaný Jürgen Klopp. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. aug 2022 o 13:25

V drese Fulhamu odchytal celé stretnutie Marek Rodák.

LONDÝN. S rozdielnymi pocitmi absolvovali 1. kolo anglickej Premier League slovenskí brankári Marek Rodák a Martin Dúbravka.

Zatiaľ čo prvý menovaný sa podieľal na cennom bode za remízu s Liverpoolom, Dúbravka sledoval víťazstvo Newcastlu nad Nottihghamom 2:0 iba z lavičky.

Fulham dvakrát viedol, ale neukončil sériu Liverpoolu bez ligovej prehry v kalendárnom roku. Slovenský brankár dostal od trénera Marca Silvu dôveru od začiatku zápasu, no gólom Darwina Nuneza a Mohameda Salaha nezabránil.

"Myslím si, že za dnešný výkon sme si zaslúžili viac ako jeden bod. Viem, že Liverpool hral v druhom polčase lepšie než v prvom, ale organizácia našej hry bola stále skvelá.

Na úvod súťaže je to pre nás dobrý bod, ale mohli sme mať aj viac. Ak budeme takto hrať aj v ďalších zápasoch, nebudem mať obavy," uviedol tréner Fulhamu.

Naopak, nespokojný s výkonom svojich zverencov bol Jürgen Klopp.

"Z môjho pohľadu sme získali bod po veľmi zlom výkone. Prístup nebol správny a viac ako bod sme si nezaslúžili. Robili sme presný opak toho, čo sme chceli.

Výsledkovo to nie je prehra, ale výkon zodpovedal prehre. Musíme prísť na to, čo sa stalo a napraviť to," citovala trénera Liverpoolu stránka bbc.com.

Kormidelník "The Reds" sa po stretnutí nevyhováral na absencie viacerých hráčov, ku ktorým sa v úvode druhého polčasu pridal aj Thiago Alcantara.

Okrem neho Liverpoolu chýbali aj Curtis Jones, Diogo Jota, Konstantinos Cimikas, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain a Ibrahima Konate.

Tréner FC Liverpool Jürgen Klopp a brankár Alisson.
Tréner FC Liverpool Jürgen Klopp a brankár Alisson. (Autor: TASR/AP)

Víťazstvo Newcastlu proti Nottinghamu 2:0 vychytala letná posila z Burnley Nick Pope, ktorý však nemal veľa práce. Hostia sa prezentovali iba piatimi streleckými pokusmi, na bránku dokonca nesmeroval ani jeden.

Naopak, domáci mali 23 striel, z toho desať na bránku. "Bol to výborný výkon od začiatku do konca," konštatoval tréner Newcastlu Eddie Howe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Po zisku bodu bol sklamaný. Klopp: Náš výkon zodpovedal prehre