Brenkus dáva góly ako striedajúci hráč. Galád priniesol pozitívnu emóciu, vraví

Adam Brenkus (druhý sprava).
Adam Brenkus (druhý sprava). (Autor: TASR)
SITA|27. okt 2022 o 18:18

Mladý stredopoliar Adam Brenkus hral v základnej zostave len v jednom z 11 duelov aktuálnej sezóny.

BRATISLAVA. Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble pod vedením trénera Ivana Galáda ešte neprehrali, v ostatných troch zápasoch v najvyššej slovenskej súťaži zaznamenali dve víťazstvá a remízu.

Výrazne k tomu prispel 23-ročný stredopoliar Adam Brenkus, ktorý rozhodol o triumfe 2:1 nad Liptovským Mikulášom a v dueli proti Dunajskej Strede (2:2) si pripísal gól a asistenciu. Dokopy pritom v spomenutých stretnutiach odohral len 58 minút.

"Mám z toho radosť, keďže môj cieľ sú čo najlepšie výsledky tímu. Ak by som sa aj strelecky nepresadil, ale dosiahli by sme dobré výsledky, bol by som šťastný. Moje čísla vnímam ako bonus," povedal rodák z Dolného Kubína pre oficiálny web Fortuna ligy.

Do Zlatých Moraviec prišiel v lete z Ružomberka, v sezóne 2022/2023 zasiahol do 11 duelov, ale iba raz bol v základnej zostave. Napriek tomu, že odohral spolu len 260 minút, má bilanciu štyri góly a jedna asistencia. Nového trénera si však pochvaľuje.

"Veril som, že s novým trénerom sa dostaví aj impulz, ktorý nám pomôže. So zmenou trénera to tak zvyčajne býva. Ivan Galád priniesol do nášho tímu pozitívnu emóciu. Všetci sa navzájom povzbudzujeme.

Myslím si, že to je najdôležitejší faktor, ktorý nám dopomohol prelomiť negatívne obdobie. Najviac sme sa zlepšili asi z taktickej stránky, keďže práve na toto sa tréner zameriava. Taktike sa naozaj intenzívne venujeme.

Všetci hráči majú presne stanovené úlohy a vedia, kde majú na ihrisku stáť a čo majú robiť," vysvetlil Brenkus.

ládežnícky reprezentant Slovenska verí, že Zlaté Moravce budú pokračovať v dobrých výkonoch. "Stále si hovoríme, že je pred nami toho ešte veľmi veľa. Musíme vytrvať v tomto tempe a nepoľaviť.

Liga je ešte dlhá, body stále potrebujeme. Nálada v kabíne je výborná. S chalanmi sa veľa smejeme a všetko je teraz tak trochu iné. Ešte však nie sme v pokojných vodách a musíme spraviť veľa roboty, aby sme sa v lige udržali," myslí si autor ôsmich gólov v 60 dueloch v najvyššej slovenskej súťaži.

Debutoval v nej v drese MFK Ružomberok v ročníku 2018/2019.

Brenkus je rád, že sa mu začalo dariť strelecky. "Som ofenzívny hráč a odo mňa sa to aj trochu čaká. Prišiel som sem s tým, že chcem mužstvu pomôcť aj číslami. Som rád, že sa mi darí a dúfam, že takto vydržím čo najdlhšie.

Chcem sa pravidelne presadzovať," hovorí odchovanec "Ruže", ktorý zatiaľ nastupuje zväčša ako striedajúci hráč: "Trochu ma to mrzí. Hovoril som o tom aj s trénerom a povedal mi, že musím popracovať na svojich bežeckých dispozíciách.

Do Zlatých Moraviec som prišiel s cieľom pravidelne hrávať. Verím, že šanca príde čím skôr a že si potom uhájim svoje miesto v základnej zostave."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brenkus dáva góly ako striedajúci hráč. Galád priniesol pozitívnu emóciu, vraví