Argentína
Argentína
MS vo futbale
18.12.2022, Vyraďovacia fáza | Finále
4 - 3pp
2:2, 1:1
Po predĺžení
Pokutové kopy
4:2
Francúzsko
Francúzsko

Francúzi majú nečakaný problém, pred finále MS bojujú s vírusom

Futbalisti Francúzska s trénerom Didierom Deschampsom.
Futbalisti Francúzska s trénerom Didierom Deschampsom. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. dec 2022 o 12:40

Tréning musela vynechať trojica hráčov.

DAUHA. Členovia francúzskej futbalovej reprezentácie robia pred finálovým zápasom MS v Katare proti Argentíne maximum pre to, aby sa vírusové ochorenie v ich radoch nešírilo.

Choroba prejavujúca sa podobne ako chrípka spôsobila, že piatkový tréning vynechala trojica Raphael Varane, Ibrahima Konate a Kingsley Coman.

Hráči sa necítili dobre a ich štart v nedeľňajšom súboji je otázny.

"Snažíme sa prijať čo najviac preventívnych opatrení, prispôsobiť sa podľa potreby a pokračovať v príprave na finále," vyhlásil tréner Francúzska Didier Deschamps na sobotňajšej tlačovej konferencii v Dauhe.

"Samozrejme, že by bolo lepšie, keby sa to nedialo, ale s naším zdravotníckym personálom to riešime čo možno najlepšie," citovala Deschampsa AFP.

Tréner "Les Bleus" sa podľa vlastných slov cíti zdravotne v poriadku. Či sú okrem spomínanej trojice chorí aj ďalší členovia kádra, už nechcel komentovať.

"Som v poriadku. Čo sa týka hráčov, dnes ráno som odišiel z hotela pomerne skoro, všetci ešte spali. Snažíme sa situáciu zvládnuť čo najlepšie a zostať pokojní a sústredení," zdupľoval Deschamps.

Francúzi sa môžu stať iba tretím tímom v histórii MS, ktorému sa podarí obhájiť titul. Finálový duel s Argentínou je na programe v nedeľu od 16.00 h v Lusaile.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Francúzi majú nečakaný problém, pred finále MS bojujú s vírusom