Francúzi zdolali Nórov 4:0, Deschamps spokojný nebol

Mamadou Sakho (vľavo) a Nór Joshua King.
Mamadou Sakho (vľavo) a Nór Joshua King. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. máj 2014 o 08:16

Kórejská republika - Tunisko 0:1 (0:1), v stredu

BRATISLAVA. Francúzski futbalisti zdolali v utorňajšom prípravnom zápase v rámci sústredenia pred MS v Brazílii reprezentáciu Nórska hladko 4:0.

Hoci Francúzi vyhrali 4:0, podľa trénera Didiera Deschampsa ešte nie sú na blížiaci sa svetový šampionát v Brazílii dôsledne pripravení.

Chýbali Ribery a Benzema

Reprezentačnému výberu chýbala v utorok na Stade de France dvojica opôr Franck Ribery a Karim Benzema, ktorí oddychovali po náročnom závere sezóny v kluboch.

Dokonale ich však zastúpil dvojgólový strelec Oliver Giroud či Mathieu Valbuena, ktorý si pripísal tri gólové prihrávky.

Štadión bol plný

"Štadión bol plný, bolo to super. Celý týždeň sme pracovali veľmi dobre," cituje agentúra Reuters slová šéfa francúzskej lavičky.

"Nie sme pripravení po kolektívnej stránke. Stále máme dva týždne na doladenie formy. Najdôležitejšou vecou bude, že v deň zápasu musíme zo seba vydať vždy maximum."

Zverenci trénera Didiera Deschampsa sa ešte v príprave stretnú v nedeľu s Paraguajom a generálkou pre nich bude zápas s Jamajkou. V základnej E-skupine MS budú ich súpermi Švajčiarsko, Ekvádor a Honduras.

Zápas Škótska s Nigériou v tieni podozrenia

Britský kriminálny úrad kontaktoval Škótsku futbalovú federáciu s podozrením ovplyvnenia stredajšieho zápasu medzi Škótskom a Nigériou (zápas sa hrá o 21.00 h).

Zápas, ktorý sa odohrá na štadióne Fulhamu v Londýne, bude pre africký tím jedným z posledných v príprave na svetový šampionát v Brazílii. Popredné britské stávkové kancelárie sú v pohotovosti pred neobvyklými stávkami, zatiaľ však nezaznamenali nič nezvyčajné.

Podozrenie prišlo práve v deň, keď Europol podpísal dohodu s riadiacim orgánom UEFA v záujme prevencie pred ovplyvňovaním výsledkov.

Viceprezident FIFA Jim Boyce sa k problému vyjadril pre britské médiá rázne: "Ovplyvňovanie futbalových súbojov je rakovinou nášho športu a mali by sme ju čo najskôr odstrániť. Ak sa tieto podozrenia potvrdia, vinníkov treba suspendovať doživotne a poslať do väzenia."

Výsledky - príprava v stredu:

Kórejská republika - Tunisko 0:1 (0:1)

Gól: 44. Dhaouadi

Výsledky - príprava v utorok:

Japonsko - Cyprus 1:0 (1:0) - hralo sa v Tokiu

Gól: 43. Učida

Moldavsko - Kanada 1:1 (1:1) - hralo sa v rakúskom Ritzingu

Góly: 7. Sidorenco - 9. Ricketts

Spojené arabské emiráty - Arménsko 3:4 (1:2) - hralo sa vo švajčiarskom Carouge

Góly: 40. Ismail Ahmed Khalil, 52. Abdulrahman, 85. Saleh - 37. Hajrapetjan, 42. Mchitarjan, 67. Movsisjan, 71. Hovsepjan

Francúzsko - Nórsko 4:0 (1:0) - hralo sa v Paríži

Góly: 51. a 69. Giroud, 15. Pogba, 67. Rémy

USA - Azerbajdžan 2:0 (0:0) - hralo sa v San Franciscu

Góly: 75. Diskerud, 81. Johansson

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Francúzi zdolali Nórov 4:0, Deschamps spokojný nebol