Po nečakanom telefonáte sa aj stretli. Prezidentka Čaputová prijala Petru Vlhovú

Prezidentka SR Zuzana Čaputová a slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: SME/Marko Erd)
Michal Šášky|30. mar 2021 o 15:00

Rozprávali sa aj o budúcnosti slovenského lyžovania.

BRATISLAVA. Predtým spolu hovorili telefonicky, teraz prišiel rad na osobné stretnutie.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v utorok stretla s lyžiarkou a čerstvou víťazkou veľkého krištáľového glóbusu Petrou Vlhovou i členmi jej tímu. 

VIDEO: Ako Zuzana Čaputová prijala Petru Vlhovú

Nečakaný telefonát

Prezidentka Čaputová v posledných týždňoch opakovane ďakovala Vlhovej za reprezentáciu Slovenska. Vo Svetovom pohári predvádzala výborné výkony, na pódiu stála aj po domácich pretekoch v Jasnej.

Keď vo švajčiarskom Lenzerheide potvrdila zisk veľkého krištáľového glóbusu, Čaputová jej tímu zatelefonovala.

Vlhová v tej chvíli stála vedľa svojho manažéra Richarda Galoviča a neskôr príhodu opisovala.

„Rišovi začal zvoniť mobil a zo žartu mu hovorím - daj, zodvihnem, dakto to bude, porozprávam sa s ním. Ale netušila som, kto volá. On zodvihol a povedal – dám vám Petru. Keď som sa spýtala, kto tam je, ozvalo sa – dobrý deň, tu je Zuzana Čaputová,“ s úsmevom hovorila Vlhová po príchode na Slovensko.

Ostala som v šoku, lebo keď vám zavolá prezident, je to naozaj pocta. Bolo to veľmi milé a neskutočne ma to potešilo,“ dodala.

„Telefonovali sme spolu bezprostredne po posledných pretekoch, ale je mi veľkou cťou, že aj takto osobne vám môžem ešte raz pogratulovať k Svetovému poháru a zároveň sa poďakovať za skvelú reprezentáciu Slovenska," zneli prvé slová prezidentky Čaputovej.

Chce založiť nadáciu 

Vaše víťazstvo prišlo ako skvelá a dobrá správa v ťažkých časoch a potešilo veľmi veľa ľudí. Viem, že v porovnaní so súperkami ste nemali úplne najjednoduchšie podmienky pre vykonávanie športu. O to obdivuhodnejší je váš výsledok. Je za ním určite množstvo práce, odhodlania, úsilia, pevnej vôle, talentu, ale aj lásky k lyžovaniu," hovorila Čaputová.

Vlhová opísala prijatie v prezidentskom paláci ako „morálnu odmenu". Upriamila však pozornosť aj na nové lyžiarske talenty.

V prvom rade by som túto eufóriu chcela venovať mládeži, pretože to je naša budúcnosť. S mojou rodinou, ak to bude možné, chceme založiť nadáciu pre deti. A aj o tom sa chcem s pani prezidentkou rozprávať. Viem, aké ťažké to bolo pre mňa a veľmi by som chcela pomôcť malým deťom,“ povedala Vlhová.

Prezidentka sa zmienila aj o Vlhovej budúcnosti.

„Viem si predstaviť, že môžete byť v zložitej situácii vzhľadom na všetky tlaky, očakávania a túžby vašich fanúšikov. Možno sa sústreďujú na zimné olympijské hry. Chcem vám povedať, aby ste sa nebáli toho, že by ste nás mohli sklamať. Pretože úspech, ktorý ste dosiahli, je taký úžasný, že nás už sklamať nemôžete. Môžete nás iba potešiť a ja vám v tom budem držať palce,“ odkázala Čaputová.

Na stretnutí nechýbal ani Vlhovej tréner Livio Magoni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Po nečakanom telefonáte sa aj stretli. Prezidentka Čaputová prijala Petru Vlhovú