Forsberg: Do pokusu o návrat som dal všetko

Peter Forsberg
Peter Forsberg (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|14. feb 2011 o 18:02

Legendárny švédsky stredný útočník odohral v NHL po návrate len dva zápasy v drese Colorada Avalanche.

BRATISLAVA. Návrat Petra Forsberga do NHL trval len dva zápasy. Skvelý švédsky hokejista sa predstavil v drese Colorada len proti Nashvillu a Columbusu a na svoje konto si pripísal štyri mínusové body.

Po nevydarených stretnutiach sa rozhodol definitívne skončiť kariéru. "Tieto dva zápasy mi potvrdili, že zdravotne už na vrcholový hokej nemám," začal oficiálnu tlačovku Forsberg.

"V nedeľu ráno som sa zobudil a bol som presvedčený, že už za klub NHL ani za iný tím hrať nebudem. Behom hodiny som telefonoval generálnemu manažérovi Colorada Gregovi Shermenovi, aby som mu to oznámil."

Členok ho stále neposlúcha

Populárny Foppa taktiež uviedol, že je rád, že sa lúči s hokejom práve v Denveri, kde odohral mnoho skvelých rokov a mesto bolo pre neho druhým domovom. Vyjadril sa aj k zdravotným, ktoré ho dlhodobo trápia.

"Členok ma už nebolí, ale po dvoch tretinách mi vždy noha začne lietať v korčuli a neviem ako to zastaviť, je to nepríjemný pocit. Zápasy som nebol schopný odohrať v kondícii ako na ich začiatku, mal som problémy vyhýbať sa protihráčom. Mrzí ma, že som nemohol ukončiť hokejovú kariéru na vrchole po úspešnej sezóne. Dal som však pokusu o návrat všetko," dodal tridsaťsedemročný veterán.

Skúsený stredný útočník nebol so svojou hrou spokojný už cez víkend. "Nebolo to dobré, ale zavážilo aj to, že sme prehrali," povedal cez víkend americkým médiám.

Spoluhráči ho však chválili a videli na jeho hre pozitíva. "Peter je skvelý nahrávač. Potrvá nám chvíľu kým sa zohráme, ale dodá nášmu útoku potrebné skúsenosti. Aj za jeho pomoci sa môžme vrátiť do hry o play off," povedal nhl.com Matt Duchene, ktorý korčuľoval na ľavom krídle útoku vedeného Forsbergom. Na druhom krídle nastupoval skúsený Čech Milan Hejduk.

Tréner videl v jeho hre pozitíva

Pozitíva na jeho návrate videl aj tréner Colorada Joe Sacco. "Veríme, že prinesie do našej hry viac ofenzívnych možností. Predsa len to je dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára. Podobných hráčov nie je nikdy veľa," vravel Sacco.

V minulej sezóne odohral Forsberg 23 zápasov za rodný klub MODO Örnsköldsvik a dostal sa aj do olympijskej nominácie Švédska. Vo Vancouvri patril medzi najlepších hráčov severskej krajiny, ale výber "troch koruniek" prehral nečakane už vo štvrťfinále so Slovenskom.

V MODO absolvoval aj tohtoročnú prípravu, kde si s ním na jednom tréningu zahrali Ľuboš Bartečko s Ladislavom Nagyom.

Dvojnásobný olympijský víťaz rozmýšľal nad koncom kariéry už viackrát, ale nikdy to nepovedal definitívne, vždy nechával otvorenú možnosť návratu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Forsberg: Do pokusu o návrat som dal všetko