Fleischmann dohral v sezóne v NHL kvôli pľúcnej embólii

Tomáš Fleichmann ešte v drese Washingtonu.
Tomáš Fleichmann ešte v drese Washingtonu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|21. jan 2011 o 03:30

Český útočník Colorada Avalanche takmer skolaboval po štvrtkovom tréningu a v ročníku si už nezahrá.

DENVER. Klub Colorado Avalanche dnes informoval, že útočník Tomáš Fleischmann si v tejto sezóne už nezahrá. Dôvodom sú lekárske vyšetrenia, ktoré odhalili u českého útočníka pľúcnu embóliu.

Diagnóza bola krídelníkovi potvrdená po štvrtkovom tréningu, keď sa sťažoval na problémy s dýchaním.

Fleischmann hral už istý čas s chrípkou a tréneri Colorada mu nedali vydýchnuť ani po tom, ako sa dlhšie sťažoval na zdravotné problémy. V utorok ešte odohral dôležitý divízny duel proti Vancouvru a v predĺžení dokázal vyrobiť akciu, po ktorej Avalanche zvíťazili.

Dvadsaťšesťročný talentovaný útočník sa sťažoval na problémy už dlhšie a po štvrtkovom tréningu skoro skolaboval. S úškrnom v hlase vtipkoval, že bude rád, keď sa dožije večerného zápasu.

Samotný hráč bol rozčarovaný z prístupu vedenia Colorada, keď mu podľa vlastných slov doktori tímu podávali len tabletky proti prechladnutiu. Diagnóza je však pre neho nakoniec krutá a kvôli nebezpečnej pľúcnej embólii Coloradu už v ročníku nepomôže.

Fleischmann prišiel do Avalanche 30. novembra z Washingtonu, ktorý ho vymenil za Scotta Hannana. V drese denverského klubu odohral 22 zápasov s bilanciou osem gólov a trinásť asistencií, dokopy nazbieral v sezóne v 45 stretnutiach 31 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fleischmann dohral v sezóne v NHL kvôli pľúcnej embólii