Krásnohorské Podhradie remizovalo s Medzevom

MFK Rožňava uzavrela jeseň víťazstvom.
MFK Rožňava uzavrela jeseň víťazstvom. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|8. nov 2016 o 00:00

Rožňava doma s prehľadom zdolala Veľké Kapušany.

ROŽŇAVA/KRH. PODHRADIE. Predohrávka prvého jarného kola bola pre dvojicu štvrtoligistov úspešná.

Rožňava doma s prehľadom zdolala Veľké Kapušany a Krh. Podhradie stiahnuť náskok Medzeva a vybojovať remízu.

V predohrávke prvého jarného kola hostili rožňavskí futbalisti súpera z Veľkých Kapušian. V prvom kole jesennej časti na ich pôde zvíťazili vysoko 8:1.

V odvete sa očakával podobný výsledok. Očakávania začali Rožňavčania napĺňať od úvodu zápasu, keď v 4. min. skóroval J. Ďuriček. Do prestávky potom ešte natiahli náskok kanonier J. Figúr a F. Kovács.

Po prestávke sa presadil dvoma presnými zásahmi P. Husár a gólový účet pre aktuálny ročník súťaže uzavrel šiestym gólom L. Strelka.

„Ani v tomto zápase sme nechceli nič podceniť. Súper mal v ostatných kolách dobré výsledky, keď remizoval s Čaňou a Krompachmi, vyhral vo Veľkom Folkmari. Pomohol nám rýchly prvý gól a zápas sme potom už mali pod kontrolou,“ povedal tréner MFK Rožňava Ladislav Dávid.

„Po prestávke padol rozhodujúci štvrtý gól a zápas sa potom už len dohrával.“

Úspešný rok

Rok 2016 bol pre rožňavské áčko úspešný. Začalo sa to v jarnej časti minulého ročníka a pokračovalo v práve skončenej jesennej časti.

„Chcel by som sa veľmi poďakovať Mišovi Domikovi za tento krásny rok, rovnako aj hráčom, ktorí pristupovali k príprave a zápasom svedomito a nemôžem zabudnúť ani na fanúšikov, ktorí nás chodili povzbudzovať,“ zhrnul Dávid.

Dobrý finiš

Futbalisti Krh. Podhradia majú za sebou dobrý záver jesennej časti IV. ligy. Od 12. kola neprehrali a zlepšujúcu sa formu potvrdili aj predohrávke prvého jarného zápasu. Na svojej pôde hostili Medzev, aktuálne tretie mužstvo tabuľky. Hostia do istej miery spoliehajúci sa na tabuľkový rozdiel boli v prvom polčase lepší.

Prevahu však dokázali vyjadriť len jedným gól hrajúceho trénera Majoroša v závere polčasu.

Po prestávke Popovič síce pridal aj druhý gól, no to sa už domáci začali rozbiehať a hra sa vyrovnávala.

„Súper gól znamenal zlom a po ňom sme si vytvorili tlak,“ povedal viceprezident FK Krásnohorské Podhradie Ladislav Jobbáď. Rovnako ako v minulom kole sa tromfom Krh. Podhradia ukázal R. Kuzma.

V poslednej dvadsatminútovke zariadil dvoma gólmi remízu. Vyrovnanie prinieslo do radov hostí nervozitu, ktorej dôsledkom bola aj červená karta pre striedajúceho M. Čierneho za urážku rozhodcu.

„Chlapci odviedli kvalitný výkon a dobre sa do hry zapojil aj striedajúci Benedik, ktorý priniesol oživenie,“ povedal Jobbáď. Za pozornosť stojí aj fakt, že R. Kuzma je aktuálne s 12 gólmi najlepším strelcom IV. ligy Juh.

Zimná príprava

Tréningový proces rožňavského tímu bude pokračovať aj v ďalších dňoch.

„Dvakrát do týždňa budeme chodiť do športovej haly. Oficiálne zimnú prípravu začíname v januári, už máme dohodnuté aj nejaké prípravné zápasy. Dúfame, že sa pripravíme čo najlepšie, aby sme hrali na jar minimálne tak dobre ako na jeseň,“ povedal Dávid.

O príchody či odchodoch hráčov je podľa neho ešte skoro hovoriť. „Budeme sa to snažiť riešiť čo najskôr, aby sme v januári už mali vykryštalizovaný káder, aby sme prípravu odohrali v tým kádrom, ktorý budem hrať na jar,“uzavrel Dávid.

Štatistika, IV. liga Juh, 16. kolo

Rožňava – Veľké Kapušany 6:0 (3:0)

G: 4. J. Ďuriček, 31. J. Figúr, 39. F. Kovács, 53. a 64. P. Husár, 70. L. Strelka, ŽK: 54. M. Róth – 35. V. Luchyn, 67. K. Balla, R: J. Leferovič, D: 300. ROŽŇAVA: G. Pulen – F. Kovács, M. Gere, J. Figúr, Á. Lippai (73. R. Greško), Pa. Gere, M. Róth (58. L. Strelka), J. Korfanta, P. Sappanoš, J. Ďuriček (89. R. Árvai), P. Husár.

Krh. Podhradie – Medzev 2:2 (0:1)

G: 73. a 86 R. Kuzma – 38. G. Majoroš, 60. S. Popovič, ŽK: 39. Cs. Kiss, 56. M. Mészner, 89. J. Benedik – 34. G. Majoroš, ČK: 0 – 90. M. Čierny, R: D. Tirpák, D: 126. KRH. PODHRADIE: M. Manko – M. Mészner, J. Erdöfalvi, R. Kuzma, L. Héger, N. Lükő, K. Zubrický, Š. Kún, M. Pollák, Cs. Kiss, D. Vozár (65. J. Benedik).

Ostatné výsledky 16. kolo IV. ligy Juh:

Sobrance – Strážske 2:2, Rudňany – Čaňa 0:1, Maria Huta – Veľký Folkmar 1:0, Hrabušice – Kalša 0:2, Geča – Krompachy 2:3.

Strelci

12 gólov – R. Kuzma (Krh. Podhradie).11 gólov – J. Figúr (Rožňava).7 gólov – L. Héger (Krh. Podhradie).6 gólov – F. Kovács (Rožňava).5 gólov – P. Husár (Rožňava).4 góly – M. Gere, J. Ďuriček (obaja Rožňava).3 góly – M. Almáši ml. (Krh. Podhradie), Pa. Gere, L. Drobňák, Á. Lippai (všetci Rožňava).2 góly – L. Strelka (Rožňava).1 gól – N. Lükő (Krh. Podhradie), P. Sappanoš (Rožňava).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Krásnohorské Podhradie remizovalo s Medzevom