Finále USA - Rusko na tvrdom povrchu Premier Court

SITA|27. okt 2007 o 12:54

PORTLAND 27. októbra (SITA) - Finále Davisovho pohára 2007 tenisových reprezentačných družstiev mužov medzi domácim výberom Spojených štátov amerických a tímom Ruska sa 30. novembra - 2. decembra v oregonskom ...

PORTLAND 27. októbra (SITA) - Finále Davisovho pohára 2007 tenisových reprezentačných družstiev mužov medzi domácim výberom Spojených štátov amerických a tímom Ruska sa 30. novembra - 2. decembra v oregonskom Portlande v hale Memorial Coliseum uskutoční na tvrdom povrchu typu Premier Court. Špecifikujúca informácia sa objavila na internetovej stránke súťaže pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Na rovnakom podklade hrajú dva bratislavské turnaje - ITF Ritro Slovak Open žien a novembrové podujatie ATP Challenger Series Tatra banka Open.

Portlandský viacúčelový stánok s deklarovanou kapacitou 12 888 divákov na zápasy basketbalovej NBA vypredali za pol hodiny. Pre iné dispozície arény na tenis sa však do distribúcie dostalo len po 12 000 lístkov na jednotlivé dni zápasu.

"Zborná", ktorá obhajuje vlaňajšie prvenstvo, si 21. - 23. septembra v semifinále v ruskej metropole poradila s nemeckým výberom 3:2, hoci po sobotňajšej štvorhre prehrávala 1:2 a nemala k dispozícii svojho pôvodného lídra Nikolaja Davydenka. Američania postúpili do finále "šalátovej misy" prostredníctvom göteborského víťazstva 4:1 nad Švédskom a vedú v historickej bilancii nad Rusmi 2:1. Jedinú prehru utrpeli minulý rok v semifinále na moskovskom Olympijskom štadióne.

Spojené štáty síce vyhrali Davisov pohár v rekordných 31 prípadoch, ale na ďalší úspech čakajú už od roku 1995, keď Pete Sampras doviedol družstvo k triumfu nad Ruskom v Moskve. Memorial Coliseum v minulosti bolo dejiskom daviscupového duelu v roku 1981 (v semifinále s Austráliou 5:0) a 1984 (v rovnakej fáze súťaže proti rovnakému súperovi 4:1). USA naposledy hostili finále v roku 1992. Vo Fort Worthe v Texase sa vtedy Andre Agassi, Jim Courier, spomenutý Sampras a John McEnroe radovali z víťazstva nad Švajčiarskom aj pred zrakom vtedy desaťročného Andyho Roddicka, teraz renkingového lídra kádra kapitána Patricka McEnroa. Kapitán Ruska Šamil Tarpiščev má šancu stať sa prvým kormidelníkom úspešným počas jednej sezóny v Davis Cupe i ženskom Fed Cupe. V polovici septembra fedcupové družstvo pod jeho vedením zvíťazilo v moskovskom finále nad Taliankami 4:0.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Finále USA - Rusko na tvrdom povrchu Premier Court