Felix Gottwald po 18 rokoch ukončil kariéru

SITA|14. mar 2011 o 11:25

Sobotňajšie záverečné preteky v tejto sezóne Svetového pohára v severskej kombinácii boli poslednými v kariére pre Rakúšana Felixa Gottwalda.

LAHTI. Tridsaťpäťročný rodák z Zell am See obsadil v sobotu vo fínskom Lahti 3. priečku a tretí skončil aj v celkovom poradí SP 2010/2011.

Gottwald, ktorý počas svojej takmer 18-ročnej kariéry získal vo Svetovom pohári celkovo 23 individuálnych triumfov, sa rozhodol ukončiť kariéru už aj pred dvoma rokmi. Svoje rozhodnutie však zmenil a po krátkej odmlke sa vrátil do súťažného kolotoča. Trojnásobný olympijský víťaz priznal, že pred sobotňajším skokom na mostíku HS-130 bol nervózny.

"Bol to pre mňa veľmi emotívny zážitok. Chcel som sa rozlúčiť vo veľkom štýle," nechal sa počuť Gottwald, ktorý napokon skočil 114,5 m a po prvej časti pretekov bol až na 23. mieste. Desaťkilometrovú bežeckú trať zvládol tradične vynikajúco, posunul sa o dvadsať priečok smerom dopredu a napokon skončil tretí.

"Mentálne by som potreboval dobiť baterky, ale po fyzickej stránke sa cítim dobre. Myslím si, že by som ešte stále mohol súťažiť s najlepšími," povedal na margo ukončenia svojej kariéry celkový víťaz Svetového pohára z roku 2001 a trojnásobný majster sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Felix Gottwald po 18 rokoch ukončil kariéru