Koniec legendy sa blíži. Sobotného súpera do oktagonu si Fedor vybral sám

(Zdroj: USA Today Sports, Autor: Dave Mandel)
SvetMMA|20. okt 2021 o 17:46 (aktualizované 20. okt 2021 o 17:46)

Rozlúčka so skvelým bojovníkom sa blíži.

MOSKVA. V sobotu sa postaví v jednom z posledných zápasov kariéry jeden z najúspešnejších a najuznávanejších zápasníkov histórie MMA Fedor Emelianenko. 

Na turnaji Bellator 269 sa bojovník s prezývkou posledný cisár predstaví v hlavnom zápase proti proti Američanovi Timothymu Johnsonovi.

Pre Emelianenka by malo ísť o predposledný súboj jeho profesionálnej kariéry zmiešaných bojových umení. Zápas by mal byť začiatkom jeho rozlúčky.

Ako už sám pred časom avizoval, dôležitým pre neho sa bolo predstaviť po rokoch v domácom prostredí za prítomnosti fanúšikov. To sa mu splnilo.

V podobe dvojky rebríčka ťažkých váh americkej organizácie Bellator má aj viac než adekvátneho súpera.

Hoci sa ako o jeho súperovi dlho špekulovalo o bývalom šampiónovi ťažkej divízie UFC Juniorovi dos Santosovi, pre Emelianenka bol Johnson jasnou voľbou.

Tim Johnson mal peknú sériu víťazstiev, čo samozrejme samo o sebe vypovedá o tom, že je to dobrý bojovník. Zápasiť s niekým, kto je na vrchole divízie je vždy veľká vec.

Napríklad dos Santos má za sebou viacero prehier v porovnaní s Timom, kvôli tomu ho aj prepustili z UFC. Preto si nemyslím, že by pre mňa bolo to najlepšie stretnúť sa s ním.

Vedenie Bellatoru prišlo s nejakými možnosťami, ale Tim bol jasná voľba,“ narážal legendárny zápasník na fakt, že Johnson len nedávno zápasil o dočasný titul ťažkej váhy Bellatoru.

Emelianenko si môže vo veku 45 rokov v sobotu pripísať jubilejné 40. víťazstvo na profesionálnom okruhu.

Legenda ťažkej váhy má v posledných štyroch súbojoch skóre 3-1. Emelianenko však nestál v klietke od decembra 2019, kedy knokautoval Quintona Jacksona.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Koniec legendy sa blíži. Sobotného súpera do oktagonu si Fedor vybral sám