Faul na Hossu mohol byť oplácaním Phoenixu

Hossu vynášajú na nosidlách.
Hossu vynášajú na nosidlách. (Autor: SITA/AP)
Peter Filin|18. apr 2012 o 12:45

V druhom zápase série medzi Phoenixom a Chicagom fauloval likvidačným spôsobom útočník Chicaga brankára Smitha, v treťom zápase podobne zákerne sfaloval útočník Phoenixu Mariána Hossu.

BRATISLAVA. Mariána Hossu vynášali z ľadu v prvej tretine zápasu na nosidlách. Dôvodom bol likvidačný zákrok zo strany útočníka Phoenixu Raffiho Torresa.

Evidentný zámer faulovať Slováka potvrdil spomalený záber zo zákroku, pri ktorom je jasne vidno, že Torres pri zákroku vyskočil. "Nebudem odpovedať," povedal Torres na otázku, prečo pri zákroku neboli jeho korčule na ľade, píše portál nhl.com

Torres nasmeroval pri faule svoje rameno na Hossovu hlavu, výskok náraz ešte umocnil. Dôvod, prečo si známy aktér likvidačných zákrokov Raffi Torres vybral jednu z hviezd Chicaga, môže byť oplácanie.

V predchádzajúcom druhom zápase nešetrne fauloval útočník Chicaga Andrew Shaw brankára Phoenixu Mikea Smitha. Ten sa snažil za bránkou rozohrať puk spoluhráčovi a Shaw mu ramenom narazil priamo do hlavy. V tomto prípade dostal hráč dištanc na tri zápasy.

Raffi Torres je známy likvidačnými zákrokmi, v minulosti dostal stop na štyri zápasy za faul lakťom na hráča Edmontonu Jordana Eberleho.

Hossu po ošetrení v nemocnici prepustili do domáceho ošetrovania, kde ho kluboví lekári budú pozorovať.

"Hossa utrpel zranenie hornej časti tela v prvej tretine. Po prvom ošetrení na ľade sa podrobil v nemocnici ďalším testom, ktoré ukázali povzbudivé výsledky,"napísal vo vyhlásení lekár Chicaga Michael Terry.

Zápas medzi Chicagom a Phoenixom vyhrali hostia po predĺžení 3:2 a ujali sa vedenia v sérií 2:1.

Faul Torresa na Hossu v treťom zápase série:

Faul Shawa na Smitha v druhom zápase série:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Faul na Hossu mohol byť oplácaním Phoenixu