Farbák v Prešove skončil, Čep dostal exemplárnu pokutu

Marián Farbák (vľavo) v Prešove skončil.
Marián Farbák (vľavo) v Prešove skončil. (Autor: TASR/František Iván)
Sportnet|22. sep 2011 o 13:58

Predstavenstvo a majitelia klubu 1. FC Tatran Prešov tvrdo potrestali hráčov A-tímu za slabé výkony v ostatných dueloch Corgoň ligy.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

Majiteľom a vedeniu klubu 1. FC Tatran Prešov už pretiekol pohár trpezlivosti a rozhodli sa riešiť nelichotivé výsledky klubu radikálnymi trestami pre jednotlivých hráčov. Celkovo si to odskákali piati hráči A-mužstva. Najhoršie dopadol stopér Marián Farbák, ktorý si už zeleno-biely dres viac neoblečie.

PREŠOV. Posledné nepresvedčivé výkony tímu 1. FC Tatran Prešov sa dočkali svojej reakcie. Majitelia a vedenie klubu sa po stredajšom zasadnutí rozhodli potrestať celkovo päticu hráčov seniorského tímu.

Výsledkom ich rokovania bol krutý ortieľ pre Mariána Farbáka, s ktorým Tatran s okamžitou platnosťou rozviazal spoluprácu. Nemilo zostali prekvapení aj David Čep, Peter Katona, Pavol Baláž a Viliam Macko.

Farbák v Tatrane skončil

Nepresvedčivé výkony klubu v posledných dvoch stretnutiach proti Dunajskej Strede a Košiciam si najviac odskákal Farbák, ktorý si môže hľadať nového zamestnávateľa.

„Áno, v jeho prípade bol trest najtvrdší. Zohľadnili sme celkové jeho dlhodobejšie pôsobenie v našom tíme, ale aj aktuálnu výkonnosť. Stratil našu dôveru a preto sme sa rozhodli pre tento krok,“ tlmočil stanovisko majiteľov a vedenia klubu športový riaditeľ Erik Bogdanovský.

Čep s pokutou, aká v Tatrane ešte nebola

Kolega Farbáka v obrane Čep dostal od vedenia 1. FC Tatran Prešov najvyššiu pokutu, akú kedy jednotlivec v prešovskom tíme dostal. Okrem toho je podmienečne vylúčený z klubu.

Športový riaditeľ klubu Erik Bogdanovský však výšku pokuty, ani jej dôvod neuviedol. „Čep dostal najvyššiu pokutu v histórii klubu. Dôvod nechceme zverejňovať. Ide o internú alebo vnútroklubovú záležitosť, takže k tomu sa bližšie vyjadrovať nebudeme.“

Katona, Baláž a Macko podmienečne vyradení

Ďalšími potrestanými v tíme 1. FC Tatran Prešov je trio hráčov – Katona, Baláža a Macko. V ich prípade chcel realizačný tím poukázať na slabú výkonnosť.

„Títo hráči dostali výkonnostnú podmienku od trénerov. Čiže tréneri chceli týmto trestom poukázať na slabú výkonnosť aj týchto hráčov, pretože od nich očakávajú lepšie výkony a kvalitu. Tento trest nevylučuje to, že títo hráči nemôžu nastúpiť v najbližšom zápase proti AS Trenčín,“ informoval o rozhodnutí vedenia, majiteľov a realizačného tímu športový riaditeľ klubu Erik Bogdanovský.

Vedenie a majitelia klubu naznačili, že ak budú pokračovať takéto neadekvátne výkony v ďalších zápasoch, budú sa riešiť podobnými postihmi pre tím, ale pre jednotlivcov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Farbák v Prešove skončil, Čep dostal exemplárnu pokutu