Fanúšikovia Islanders: Višňovský ukázal, že pomôže v presilovke

Višňovský v drese Slovana.
Višňovský v drese Slovana. (Autor: SME - Tomáš Benedikovič)
Tomáš Prokop|10. feb 2013 o 14:17

Slovenský obranca si pripísal v prvom zápase po návrate do NHL dva plusové body, ale Islanders tesne prehrali.

BRATISLAVA. Dohadovanie Ľubomíra Višňovského s New Yorkom Islanders nakoniec trvalo desať zápasov skrátenej sezóny. Nastúpiť mohol už na štvrtkové derby s Rangers, ale nakoniec ho tréneri nominovali až na sobotňajší duel s Buffalom.

Čakalo sa ako na Slováka zareagujú fanúšikovia a celý tím Islanders. Začal však pozitívnym gestom, keď sa ešte pred prvým tréningom naučil mená spoluhráčov.

„Všetci sú na mňa od prvých dní milí, čo ma prekvapilo. Každý mi hovorí, že sú nadšení, že som prišiel. Teší ma to a chcem tímu už v prvých zápasoch pomôcť,“ hovoril Višňovský New York Post.

„Proti Ľubovi nemáme zlé pocity, čo bolo, bolo. Chápem, že mal doma problémy v rodine a uprednostnil ju. Je to logické. V zápasoch nám určite pomôže, teším sa na spoluprácu,“ dodal spoluhráč z obrany Mark Streit.

Jeho tím nakoniec prehral so Sabres tesne 2:3. Slovák však odohral vydarený zápas. „Cítil som sa až prekvapujúco dobre. Musíme hrať jednoduchšie, dnes sme nepremenili veľa šancí,“ povedal new yorským médiám bývalý obranca Slovana, ktorý odohral vyše dvadsať minút, za ktoré trikrát vystrelil a pripísal si dva plusové body.

„Višňovský ukázal už v prvom zápase, že môže vytvoriť s Markom Streitom presilovkovú dvojicu, ktorá nám na modrej čiare chýba,“ napísali fanúšikovia na blogu islanderspointblank.com.

Islanders zatiaľ vyhrali z úvodných jedenástich zápasov len štyri, ťahajú sériu štyroch prehier.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fanúšikovia Islanders: Višňovský ukázal, že pomôže v presilovke