Elitné duo B&B ako na hojdačke, Hudač verí v spoločný zásah

TASR|21. nov 2005 o 14:08

Kuusamo 21. novembra (TASR) Dvojica najúspešnejších slovenských bežcov na lyžiach Ivan Bátory a Martin Bajčičák aj v sobotňajšej ouvertúre novej sezóny ...

Kuusamo 21. novembra (TASR) Dvojica najúspešnejších slovenských bežcov na lyžiach Ivan Bátory a Martin Bajčičák aj v sobotňajšej ouvertúre novej sezóny Svetového pohára v nórskom Beitostölene potvrdila, že skvelá výkonnosť u oboch súčasne je raritou. V sobotňajšej klasickej pätnástke Bátory senzačne dobehol na tretej priečke, vlaňajšia jednotka Bajčičák sa však na malom a prehustenom okruhu v srdci Nórska trápil a nakoniec mu patrila až 60. priečka. Jeden z dvojice B&B figuroval pritom v elitnej desiatke už tridsaťkrát Bátory 21 a Bajčičák 9, no ani raz sa v Top Ten nepodarilo umiestniť obom naraz.

Najbližšie na popredných miestach skončili 26. februára 2000 na 15 km voľne vo Falune, kde Bajčičákove ôsme miesto ozdobil jeho o rok starší oddielový kolega z ŠKP Štrbské Pleso 14. priečkou. Až 14-krát pri umiestení jedného z dua v najlepšej desiatke zostal jeho súputník v kolotoči SP mimo bodovanej tridsiatky, pričom najpriepastnejším rozdielom boli 15. decembra 2001 preteky vo švajčiarskom Davose, kde Bátory po druhý raz v kariére vystúpil na "bedňu", no Bajčičák zabehol až 90. čas. Súčasný tréner dlhoročného tandemu Ivan Hudač, ktorý sa ich ujal po olympijskej zime v roku 2002, čakal v sobotu dve umiestenia okolo pätnástky. Striedanie superformy medzi jeho zverencami okomentoval slovami: "Na výkone každého športovca sa podieľa množstvo faktorov a u každého forma graduje iným spôsobom. Ivan ma treťou priečkou veľmi prekvapil, no na druhej strane je Martinove umiestenie sklamaním. Martin sa však rozbieha trochu pomalšie, no ja verím, že ešte v tejto sezóne sa dočkáme toho, že obaja sa do prvej desiatky dostanú. Dúfam, že Ivan si túto formu udrží čo najdlhšie a nezopakuje sa vlaňajšok, keď sa po skvelom úvode už iba trápil a že Martinova výkonnosť sa bude stále zlepšovať. Najdôležitejšie však bude, aby boli obaja na vrchole práve na olympiáde v Turíne."

Slovenská výprava sa už celá v pondelok opäť stretla vo fínskom Kuusame, kde bude cez víkend seriál SP pokračovať ďalšími dvoma pretekmi. Bežci do Fínska odleteli už v nedeľu dopoludnia, tréner Hudač so zvyškom servisného tímu sa k nim pripojili v pondelok po jazde naprieč Škandináviou. "V súčasnosti sa tam dá trénovať zhruba na desiatich kilometroch, okruh, na ktorom sa bude cez víkend súťažiť však orgsanizátori dajú pretekárom k dispozícii najskôr až v utorok," informoval o situácii z Kuusama Hudač.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Elitné duo B&B ako na hojdačke, Hudač verí v spoločný zásah