Džatky cup v Plavči ovládol Ganador

Cenná trofej. Vybojovali ju hráči Ganadoru.
Cenná trofej. Vybojovali ju hráči Ganadoru. (Autor: archív)
Richard Hudeček, Marián Dic|27. jan 2017 o 00:00

Aj tentoraz sa na podujatí zúčastnilo desať tímov.

PLAVEČ. V prvej polovici januára sa v Plavči uskutočnil v poradí už 11. ročník tradičného futsalového turnaja Džatky cup.

Tak ako už býva pravidlom, aj tentoraz sa na podujatí zúčastnilo desať tímov, ktoré odohrali obojstranne vyrovnané stretnutia v dvoch skupinách. Z nich postupovali štyri tímy do štvrťfinále a neskôr sa hralo vyraďovacím systémom.

Prvé semifinále jasne ovládol kolektív Oranjes z Ľubotína, ktorý rozdrvil Haščák team rozdielom piatich gólov 7:2.

Rozhodli až penalty

V druhom súboji o finále sa konala veľká dráma až do posledných minút duelu. Obhajca Belasá šľachta a Ganador sa v ich spoločnom zápolení nevedeli dohodnúť o ďalšom finalistovi.

O víťazovi stretnutia po riadnom hracom čase aj predĺžení sa muselo rozhodnúť až v penaltách.

V nich bol dlho nerozhodný stav, až kým si pevné nervy udržal Kristián Tináth a doprial Ganadoru prvé finále.

Duel o tretie miesto priniesol napriek všetkým okolnostiam fantastický futsal a dvojgólové vedenie Haščák teamu. V ďalšej fáze stretnutia už ale nechýbal obrat skóre, emócie a napokon i konečná tretia priečka pre Belasú šľachtu.

Finálový boj spojil prvé dva tímy zo skupiny A, Ganador a Oranjes. V ich prvom meraní síl jasne dominovali Oranjes, keď zvíťazili 6:2. Vo finálovom súboji však už bola obrana Ganadoru omnoho pozornejšia a po tesnom víťazstve 2:1 si zabezpečil svoje prvé víťazstvo.

Po skončení turnaja bol športovou komisiou a zúčastnenými odborníkmi vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja Filip Vojtek.

Výsledky – semifinále: Oranjes – Haščák team 7:2, Belasá šľachta – Ganador 1:2 po penaltách, o 3. miesto: Belasá šľachta – Haščák team 4:2, finále: Ganador – Oranjes 2:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Džatky cup v Plavči ovládol Ganador