Dvojnásobná fuška sršňov v Belehrade

Sústredia sa na Zvezdu. Aj tá však bude ťažký oriešok v kádri s legendárnym Savičom (vľavo). Takto na ME 2006 bojoval proti nášmu Martinovi Mravíkovi.
Sústredia sa na Zvezdu. Aj tá však bude ťažký oriešok v kádri s legendárnym Savičom (vľavo). Takto na ME 2006 bojoval proti nášmu Martinovi Mravíkovi. (Autor: sita)
Marián Špacai|13. jan 2011 o 00:00

Hoci vodní pólisti ČH Hornets Košice až cez víkend vstúpia do Euro-interligy, už teraz majú na konte jednu výhru.



KOŠICE. Sršni odohrajú prvé dva zápasy Euro-interligy v Srbsku v belehradskom bazéne, v sobotu s najsilnejším účastníkom súťaže Partizanom, v nedeľu s Crvenou Zvezdou. Už teraz však majú v tabuľke zapísané dve stretnutia, lebo ich osemfinálové súboje Pohára LEN proti maďarskému Honvédu Budapešť sa po dohode zároveň započítali aj do hodnotenia interligy. Vonku Košice prehrali 8:14, doma zvíťazili 5:2.

Skúsia potrápiť Zvezdu

"V Belehrade to bude bezpochyby náročné. O sile Partizanu zbytočne hovoriť, je to európska špička. Crvena Zvezda získala reprezentačného brankára aj dvoch - troch hráčov z Partizanu. Určite teda budú mať svoju kvalitu," povedal tréner ČH Hornets Róbert Kaid. V bazéne Partizanu vlani sršňi utrpeli debakel 4:13. "Proti Partizanu opory ako Bačo, Nižný, Nagy, či Zaťovič zaťažím menej. Moja vízia je totiž sústrediť sa na zápas so Zvezdou, ktorú chceme skúsiť nejako potrápiť. "Ak by sa to podarilo, bol by to skvelý úspech, veď v kádri CZ je napríklad aj legendárny Dejan Savič, štvornásobný účastník olympijských hier.

Košičania majú na čo nadväzovať, v uplynulom ročníku pri premiére dosiahli v tvrdej konkurencii veľmi solídnu bilanciu siedmich víťazstiev, dvoch remíz a deviatich prehier. "Vlaňajšok bol úspešný, predvádzali sme peknú hru. S takou bodovou bilanciu sme ani nerátali. Radi by sme v tom pokračovali i tento rok."

Nevedia nič nové

Sršni však zatiaľ môžu stále iba dúfať, že Euro-interliga sa naozaj aj dohrá, pretože nedávne trenice medzi srbskými organizátormi a maďarským zväzom všetko skomplikovali a celkom rozbili pôvodný kalendár. "Zatiaľ neviem nič nové, či už Srbi rokovaniami dosiahli, aby maďarský zväz zrušil maďarským klubom zákaz pokračovať v súťaži. Azda sa niečo dozvieme cez víkend, keď budeme priamo v Belehrade," uviedol generálny manažér ČH Hornets Štefan Šmihuľa. Zatiaľ je predbežne dohodnuté, že ďalší duel by mali východniari odohrať 25. januára v Pécsi.

FAKTY

Účastníci Euro-interligy: Partizan Belehrad, Crvena Zvezda Belehrad, Vojvodina Nový Sad (všetci Srbsko), Honvéd Budapešť, VSK Szolnok, PVSK Pécs (všetci Maďarsko), ČH Hornets Košice (SR).

Doterajšie výsledky: Honvéd - ČH Hornets 14:8, Nový Sad - Szolnok 15:5, Honvéd - Pécs 7:4, Honvéd - Szolnok 8:6, Pécs - Szolnok 5:6, ČH Hornets - Honvéd 5:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dvojnásobná fuška sršňov v Belehrade