Dve rôzne podoby výsledkovej premiéry

Vyhli sa balansu. Tentoraz už hráči Sp. Podhradia nespadli na zadok.
Vyhli sa balansu. Tentoraz už hráči Sp. Podhradia nespadli na zadok. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|20. apr 2012 o 00:00

Futbal rozhodujú zavše na pohľad nepodstatné detaily. Nie vždy zaváži herný výkon, dôležitejšie je to, ako sa hráči vyhnú zaváhaniam, stratám lopty alebo nedisciplinovanosti.

Futbal rozhodujú zavše na pohľad nepodstatné detaily. Nie vždy zaváži herný výkon, dôležitejšie je to, ako sa hráči vyhnú zaváhaniam, stratám lopty alebo nedisciplinovanosti. Aj v uplynulom kole futbalových majstrovstiev regiónu bolo tak, že výsledky podmienili drobnosti, ktoré ale v konečnom účtovaní až také bezvýznamné neboli.

KOŠICE. Okrem toho pre daktoré tímy mali ostatné vystúpenia svojskú príchuť.

Prvý raz v tomto roku sa z plného bodového zisku tešili hráči Spišského Podhradia. Hoci už tretíkrát mali výhodu domáceho prostredia, až proti Stropkovu im padol riadny balvan zo srdca.

„Aspoň čiastočne sme vrátili rivalovi krutú prehru 1:4 z jesene, keď sme išli do Stropkova ako neporazený tím s plným bodovým ziskom a tam sme vybuchli,“ poznamenal tréner hostiteľov Jozef Komara.

Ten na margo predošlých výsledkov zopakoval známe fakty, že ťažko je nahradiť takých hráčov ako Matfliak či Mišenčík.

Navyše v prípravnom zápase sa zranil Richard Hritz, ktorý nastúpil iba na časť merania síl. „Aj preto sa nám nedarí ešte stabilizovať výkonnostnú fazónu.“

Tento víkend sa Sp. Podhradie predstaví v Snine. „Súper je favoritom, hoci naposledy prehral v Humennom. Pôjdeme tam s malou dušičkou, lebo dosť hráčov nám bude chýbať z rôznych dôvodov. Preto dáme šancu mladým chlapcom. Nemáme však čo stratiť, takže nech sa ďalší kandidáti na dres ukážu v čo najlepšom svetle,“ dodal kouč Spišiakov.

Nepremenili šance

Premiérovú porážku zase utrpeli v jarnej odvete hráči Stropkova. Do veľkej miery to bolo spôsobené i tým, že dohrávali zápas bez vylúčeného J. Vargu, ktorý tesne pred koncom prvého polčasu zbytočne fauloval v strede ihriska, za čo dostal druhú žltú kartu a následne červenú.

„Nemusel dostať žltú, ale stalo sa. Nemám však výhrady voči tomu verdiktu,“ poznamenal tréner hostí Ľubomír Reiter.

Na otázku, či by si jeho zverenci trúfli na aspoň remízu, nebyť tohto oslabenia, smelo dodal: „Myslím si, že tento zápas by sme vyhrali. Domáci nás ničím neprekvapili, počínali si nevýrazne, no nahrali sme im do karát aj tým, že sme v prvom polčase nevyužili tri vyložené šance. Mal ich Čepa. Ak mužstvo nedá gól vonku, tak nemôže vyskakovať.“

Aj po zmene strán boli Stropkovčania blízko k vyrovnaniu, no nepodarilo sa im loptu poslať do siete. „Keby sme vyrovnali, bolo by to spravodlivejšie.“

Najbližšie reiterovci hostia Bard. Novú Ves (v jeseni sa duel skončil bezgólovou remízou), ktorá naposledy remizovala na vlastnom ihrisku s Haniskou.

„Doma sme zvyknutí na nátlakový futbal a v tomto trende mienime vyrukovať. Pravdaže, bolo by dobré, keby sme sa čím skôr ujali vedenia. Verím, že pre diváka to bude atraktívny súboj.“

Program 22. kola – nedeľa 22. 4. o 16. hod.: Giraltovce - Svidník, Svit - Krásna, Sabinov - Humenné, Snina - Sp. Podhradie, Stropkov - Bard. N. Ves, Haniska - Michalovce B, V. Opátske - Barca, V. Šariš - N. Hrušov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dve rôzne podoby výsledkovej premiéry