„Dvadsiatku“ položilo dvadsaťdva technických chýb

Sportnet|27. sep 2013 o 00:00

Vo štvrtom kole extraligy seniorov slovenským juniorom na Považí ruže nekvitli.

Mladí hádzanári, ktorí v tejto súťaži štartujú premiérovo, podľahli skúsenejšiemu súperovi rozdielom trinástich gólov.

PREŠOV. Tréneri i hráči výberu SR 20 mali pritom o zápase v Považskej Bystrici celkom iné predstavy.

V extraligovom stretnutí v Nových Zámkoch prehrali iba o jediný gól a o jeden sa im podarilo potom zaknihovať prvú v súťaži na palubovke Slovana Modra.

Považská Bystrica bola ale nad sily mladých hádzanárov. Považanov „dvadsiatka“ zaskočila iba v úvode, kedy v 4. minúte viedla 2:1.

V rozpätí medzi 16. a 26. minútou hostia nedali ani gól. Domáci v tomto úseku hry odskočili hosťom na rozdiel desiatich gólov a o osude zápasu bolo v tej chvíli v podstate rozhodnuté.

„V prvom rade sme hodlali spoliehať sa na dobrú obranu a z nej vyrážať do rýchlych protiútokov. Napokon však presne týmito zbraňami nás prekonávali Považania,“ konštatoval po návrate Stanislav Kolpak, jeden z dvojice trénerov SR 20.

„Keď už sme sa do útoku dostali, hrali sme zdĺhavo, komplikovane, zbytočnými chybami sme nahrávali do kontier súperovi. Nuž a ten desať z nich v rade využil na získanie desaťgólového náskoku. Dovolím si tvrdiť, že práve tento úsek hry bol pre osud zápasu rozhodujúci.“

Na favorita nestačili

Tréneri SR 20 Marek Gernát i Stanislav Kolpak pred štartom extraligy zhodne tvrdili, že s niektorými mužstvami majú mladíci reálne šance bodovať. Považská Bystrica sa k nim ale neradila.

„Domáci boli favoritmi tohto zápasu. To ale nič nemení na fakte, že z vysokej prehry sme všetci sklamaní. Na Považí sme rozhodne chceli hrať vyrovnanejšiu partiu. Keď sme ale prehrávali o spomenutých desať gólov, chlapci šli dole hlavne psychicky. Snaha vzchopiť sa tam určite bola, ale jednoducho to už nešlo. Dvadsaťdva technických chýb v jednom zápase je veľmi veľký počet na to, aby tím, ktorý v extralige mužov zatiaľ iba zbiera skúsenosti, dosiahol prijateľnejší výsledok,“ zdôraznil S. Kolpak.

„Rezultát z Považia berieme ako ďalšie ponaučenie. Najbližší extraligový zápas odohráme 5. októbra v Prešove s Martinom. Verím, že s týmto súperom bude výkon nášho tímu vyzerať podstate inak ako naostatok na Považí.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»„Dvadsiatku“ položilo dvadsaťdva technických chýb