Dvadsiatka začína cestu do Kanady. Máme silný ročník, vraví Bokroš

Kouč reprezentačnej dvadsiatky Ernest Bokroš.
Kouč reprezentačnej dvadsiatky Ernest Bokroš. (Autor: SITA)
TASR|4. sep 2014 o 12:50

Reprezentačný výber hokejistov do 20 rokov čaká ôsma sezóna v extralige, vrcholom budú majstrovstvá sveta v Montreale a v Toronte.

BRATISLAVA. Už ôsma sezóna v najvyššej domácej hokejovej súťaži čaká na výber slovenskej reprezentácie do 20 rokov. Aj tohtoročná porcia 20 duelov s extraligistami má tím trénera Ernesta Bokroša čo najlepšie pripraviť na vrchol sezóny, ktorým budú majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie v Kanade na prelome rokov.

"Veľké zmeny sa neudiali, naďalej budeme pôsobiť v Bratislave. Príprava je pre nás väčšinou každý rok rovnaká, mení sa len zoznam hráčov či zápasov. V auguste sme absolvovali tri turnaje, tento týždeň zakončíme prípravu s Piešťanmi. Od utorka prepneme na tvrdý extraligový režim," povedal Bokroš.

Pôsobenie projektu SR 20 v extralige má juniorov pripraviť na vrchol sezóny. Tým sú majstrovstvá sveta, ktoré sa na prelome rokov 2014 a 2015 uskutočnia v Montreale a v Toronte.

Bokroš naznačil, že zostaviť tím je čoraz náročnejšia úloha. "Z roka na rok je to ťažšie. Talenty síce máme, ale ubúdajú nám. Máme problémy s tým, že veľa hráčov odišlo do zahraničia na základe práce agentov. Musím však podotknúť, že ročník 1995 je silný a v závere prípravy budeme môcť pracovať aj so zahraničnými hráčmi," ozrejmil tréner.

Skúsený kouč už v príprave tímu myslí aj na majstrovstvá sveta. Slováci ich začnú súbojom v montrealskom Bell Centre 26. decembra s domácou Kanadou, ktorú bude v hľadisku hnať dopredu vyše 20-tisíc hrdiel.

"Už dnes pripravujeme chalanov nielen kondične, ale aj mentálne. V tejto atmosfére bude náročné vstúpiť na ľadovú plochu. Sme radi za projekt, máme s ním veľmi dobré skúsenosti. Bez neho by sme sa len veľmi ťažko dokázali pripraviť na majstrovstvá sveta, aby sme boli súperom konkurencieschopní," dodal Bokroš.

Kapitánom dvadsiatky bude Dominik Rehák. "Sme mladí chalani, nemáme čo stratiť. Môžeme sa len ukázať. Tím je kvalitný, dokázali sme extraligistov potrápiť už v príprave a verím, že to dokážeme aj v lige," reagoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Dvadsiatka začína cestu do Kanady. Máme silný ročník, vraví Bokroš